WPML activeren en opeens alle berichten weg

“HELP” roept iemand op twitter. Als ik op mijn WordPress website de plugin voor meertaligheid WPML activeer ben ik opeens bijna al mijn berichten kwijt. Ik mag in de admin kijken en inderdaad, zodra ik WPML activeer zijn er nog slechts een paar berichten aanwezig. De anderen lijken verdwenen. Deactiveer ik WPML weer, dan zijn de berichten weer terug. Dus snel de bekende trucs uithalen: Plugins deeactiveren, behalve WPML – geen resultaat. Terug naar standaard theme – ook niet.

Een zoekopdracht op het supportforum van wpml.org geeft al gauw een snelle oplossing:

WordPress WPML taal instellenGa in de wp-admin naar WPML – Support en klik daar onderaan de pagina op Probleemoplossing. Scroll iets naar onder naar het kopje Opschonen en klik daar op de knop: Taalinformatie instellen. Door op deze knop te klikken voegt WPML de taalinformatie toe aan alle aanwezige berichten, pagina’s en taxonomies. Iets wat eigenlijk standaard zou moeten gebeuren zodra je WPML installeert vind ik. Heb je een Nederlandse website, dan zou WPML direct aan alle berichten en pagina’s de Nederlandse taal moeten koppelen. Maar kennelijk gebeurt dat niet altijd, of niet goed. Met één druk op deze knop kun je dat dus weer in orde maken.

3 reacties

    • Als je weet waardoor het komt (activatie van een plugin) dan kun je het beste via ftp de plugin deactiveren. Dat is heel simpel… Je hernoemt de map van de plugin. Bijvoorbeeld door er een 2 achter te zetten. Op dat moment deactiveert de plugin zich en kun je weer in de admin en bij je website. Om welke plugin gaat het? Het kan zijn dat het aan die plugin ligt of aan een combinatie van deze plugin met een andere plugin of iets in je theme.

    • Je kunt de plugin via je ftp deactiveren door de map van de plugin te hernoemen of deze in zijn geheel te verwijderen. De site is niet weg, maar de plugin verhindert dat de site goed kan laden. Door het op deze manier uitzetten kun je weer bij de website en in de admin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *