WordPress Onderhoud Abonnement

Je hebt een WordPress website en je ziet dat er updates klaar staan, maar vindt het eng om zelf te doen. Of je hebt er wellicht wat nare ervaringen mee – spontaan op de knop Updaten geklikt en je website gelijk helemaal van slag. Dat kan een reden zijn om de updates maar te laten voor wat ze zijn.. je website doet het immers gewoon. Maar dat is niet verstandig. De updates van WordPress en geïnstalleerde plugins zijn veelal ook voor een groot deel veiligheidsupdates. Een niet geupdate website is kwetsbaar voor hackers en malware.

Als je het niet aandurft om de updates zelf te doen kun je kiezen voor een WordPress Onderhoud Abonnement. Geen zorgen meer voor de updates van WordPress en verder zorgen wij ook voor een dagelijkse backup en extra beveiliging tegen hackers en malware. Dan kun jij gewoon bezig met wat jij leuk vindt en waar jij energie uit haalt. Geen WordPress Stress.

Er zijn diverse varianten van het WordPress Onderhoud Abonnement. Voor alle abonnementen geldt dat vooraf updates altijd een extra backup wordt gemaakt zodat de site direct weer terug gezet kan worden naar een eerdere versie.

WordPress Onderhoud Abonnement basis

 • Update van WordPress
 • Update van plugins
 • Update van thema (Dit doen we alleen als er gekozen is voor een moeder/kindthema installatie of als er geen wijzigingen in de bestanden van het thema heeft plaatsgevonden. Dit om te zorgen dat de gemaakte wijzigingen niet verloren gaan bij een update)
 • Installatie van een premium veiligheidsplugin en firewall (hierin zitten diverse veiligheidsopties ingesloten)
 • Eenmalige backup van de hele website, daarna alleen van gewijzigde bestanden.
 • Backup van de database
 • Opruimen van spamberichten
 • Opschonen database overhead
 • Optimalisatie database

Investering: vanaf €30 per maand

WordPress Onderhoud Abonnement bestellen

Naast het verzorgen van het basis WordPress Onderhoud Abonnement is het ook mogelijk vooraf, tegen een gereduceerd tarief, een aantal supporturen in te kopen. Een soort pre-paid support.

Het WordPress Onderhoud Abonnement met supporturen

 • WordPress Onderhoud Abonnement
 • WordPress ondersteuning
 • Installatie van plugins op verzoek
 • Kleine wijzigingen aan het thema op verzoek
 • Wijzigen en onderhoud van de content, zoals toevoegen/wijzigen teksten, foto’s, filmpjes enz

investering vanaf € 540,- per jaar. Bij het WordPress Onderhoud Abonnement kun je een aantal prepaid uren support inkopen. Het minimaal aantal uren dat je kunt bijkopen is 3 voor  € 80,- per uur. Deze uren blijven een jaar geldig.
Voor het aanbrengen van grote wijzigingen aan het thema, of het volledig wijzigen van het thema gelden andere tarieven. Deze kun je op verzoek aanvragen.

WordPress Onderhoud Abonnement bestellen

Kun je de updates van WordPress zelf doen, maar heb je behoefte aan regelmatig wat tijd voor WordPress Ondersteuning dan is het ook mogelijk om alleen supporturen in te kopen.

WordPress supporturen bestellen

De WordPress Onderhoud Abonnement prijzen zijn exclusief de licentiekosten van premiumplugins. De meeste licenties van premiumplugins zijn 1 jaar geldig en dienen dan tegen een (vaak) gereduceerd tarief verlengd te worden. Zonder een geldige licentie mag de plugin wel gebruikt worden, maar kan deze niet meer geupdate worden. Het kan zijn dat na een update van WordPress een plugin dan niet meer werkt omdat in een update aanpassingen zitten voor de nieuwe versie van WordPress. De licentieprijzen verschillen per plugin. Heb je zelf de plugin aangeschaft, dan moet je zelf voor verlenging van de licentie zorgen. Als de plugin via mij verkregen is, dan zullen de kosten voor licentieverlenging meegenomen worden in de facturering.

Het WordPress Onderboud Abonnement starten met een volledig geüpdate website. Afhankelijk van de achterstand van de updates breng ik voor het up to date brengen van de website de daarvoor benodigde uren extra in rekening. Als er na ingaan van het abonnement wijzigingen aan de website worden aangebracht (nieuwe plugins, functionele wijzigingen in het thema, wijzigingen in WordPress bestanden) waardoor er problemen ontstaan bij een update, is het oplossen van die problemen voor eigen risico. Eventueel kan bij grote wijzigingen besloten worden om voor de update eerst een kopiesite op te zetten om de gevolgen van de update te testen, voordat deze op de live site worden uitgevoerd. Het opzetten van een kopiesite valt niet onder het standaard WordPress Onderhoud Abonnement.

Prijzen zijn excl. 21% BTW. Afrekenen per kwartaal of per jaar.

* De investering van €30 per maand voor een WordPress Onderhoud Abonnement basis geldt voor een standaard website. Voor webwinkels met WooCommerce  of meertalige websites geldt een ander tarief. Dit is afhankelijk van het gebruikte thema, aantal producten en gebruikte extensions. Ook voor website met plugins die bijzondere aandacht vragen of meertalige websites geldt een ander tarief. Om de updates goed te kunnen testen maken we voor deze websites eerst een testomgeving waar we de updates op uitvoeren. Neem contact met me op dan maak ik een prijsopgave.