WPML en WordPress 4.0 update

HELLUP mailtje van klant. Ze heeft 1 bestand geupload en nu staat er in de mediamarkt niet 1 upload maar 3000 dezelfde plaatjes. Paniek dus. Gelukkig zie ik al gauw dat alle andere plaatjes er ook nog zijn, maar inderdaad van 1 afbeelding lijken er meer dan 3000 exemplaren in de mediabibliotheek te zitten. Gelukkig biedt Twitter dan altijd snel hulp. Ramon Fincken had het probleem al ontdekt en een query geschreven om de database mee op te schonen (op zijn website mijnpress.nl vind je deze query) – maar ook belangrijk was zijn tip om in ieder geval naar de versie van WPML te kijken. En inderdaad, daar stond nog een oude versie. WPML direct geupdate en geregistreerd. Het probleem lijkt te zitten in een combinatie van een niet geregistreerd en/of oude versie van WPML in combinatie met de update naar WordPress 4.0. Iets dus om goed in de gaten te houden. Zolang als WPML niet is geregistreerd volgens de nieuwe methode krijg je ook niet te zien dat er een update is. Je kijkt er dus makkelijk over heen.

Na de update van WPML en het uitvoeren van de queries in de database (waarbij meer dan 4000 records werden verwijderd) bleek nog niet alles weg. De mediabibliotheek was inderdaad helemaal opgeruimd, maar toen ik WPML media wilde vertalen begon hij netjes af te tellen vanaf 4000+ afbeeldingen. Bleek dat er nog heel wat verwijzingen in de database stonden. Gelukkig had ik op die website WP-cleanup en WP-optimize staan. Een eerste sessie leverde niet veel op, maar bij een tweede keer draaien van WP-Cleanup werden opeens 4000+ orhan meta’s gevonden. Deze bleken inderdaad nog in de weg te zitten. Nadat ik ook deze had verwijderd waren alle verdere problemen ook verdwenen.

DE TIP: Heb je WPML geinstalleerd en wil je updaten naar WordPress 4.0 check dan eerste je WPML versie. Zorg dat deze ook wordt geupdate én geregistreerd.

Loop je tegen hetzelfde probleem aan en durf je niet in de database te duiken, neem dan[intlink id=”458″ type=”page”]contact[/intlink] op, dan lossen we het samen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *