WPML en NextGen gallery slideshow

Een klant vroeg mij om zijn website tweetalig te maken. Tot voor kort was deze website wel tweetalig, maar zeer adhoc. De ene pagina was in Engels en de ander in het Nederlands. Met de plugin WPML heb ik dit nu wat meer gescheiden. Dit had echter wel een bijwerking. Op de website draaide ook de plugin NextGen Gallery met een slideshow in de sidebar en slideshow in vele berichten. Dit werkte allemaal goed op het Nederlandse gedeelte, maar niet op het Engelse gedeelte. De enige manier die ik heb gevonden om het op beide delen werkend te krijgen was een hack in twee bestanden van de NextGen plugin tesamen met een juiste instelling van WPML.

  • In WPML heb ik ingesteld bij  ‘Selecteer hoe u moet bepalen in welke taal de bezoekers de inhoud te zien krijgen’- Verschillende talen in bestandsmappen.
  • Volgens kwam ik via het WordPress forum een hack tegen waarbij ik home_url moest veranderen in site_url in het bestand nggfunctions.php. Hiermee kreeg ik wel de slideshows in de berichten te zien, maar nog niet in de sidebar.
  • Via de mailinglijst van Women on the Web kreeg ik de tip om deze truc ook uit te halen in de widgets.php van de NextGen plugin.

De reden voor de laatste twee wijzigingen is dat de slideshow de fotobestanden niet kan vinden omdat hij ze zoekt op de home_url. Maar doordat WPML een directory toevoegt bij de andere talen, zoals /en/ zijn de foto’s voor de andere talen niet meer te vinden in de home-url. Met site_url weet hij deze stap wel te nemen. Slideshows werken perfect nu in de sidebar en in de posts.

Ik hoop wel dat de ontwikkelaars van NextGen dit meenemen in een update, anders straks weer goed in de gaten houden en de hack nogmaals toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *