WordPresswebsite op je mobiel

Nu de smartphones een beetje gemeengoed aan het worden zijn is het zaak om de website natuurlijk zo goed mogelijk te tonen op zo’n telefoon. Op de meeste telefoons kun je de website ‘normaal’ zien, zoals op een computerscherm. Maar om de teksten te kunnen lezen moet je wel steeds in- en uitzoomen. Iets wat natuurlijk niet wenselijk is. Daar komt bij dat de meeste websites niet meer zo zuinig zijn met bytes. De meeste mensen zitten immers tegenwoordig op de kabel.
Dit is echter anders op een mobiel. Daar is vooral de inhoud van de website belangrijk en dat hij lekker snel laadt en niet teveel van je eventueel surftegoed op verbruikt. Op dit moment heb ik op deze website de plugin WPTouch Pro geinstalleerd. Deze plugin is niet gratis, maar kost ca €22 voor één licentie. Voordeel van deze betaalversie is dat je zelf themes kunt toevoegen. Er is wel een gratis versie: WPTouch, werkt ook prima, maar hier kun je alleen gebruik maken van de bijgeleverde themes.Het werkt allemaal goed. De website is netjes te zien op iPhone, Android telefoons en Blackberry. Alleen met een custom theme werkt het nog niet zo soepel. De mogelijkheid om zelf een skin aan te wijzen in het Admin menu is voor een eigen theme niet in beeld. Nu is het wel mogelijk de wijzigingen in het core theme te doen, maar bij een upgrade ben je die wijzigingen weer kwijt. Wat dat aangaat is de hoop gevestigd op de supportdesk van de ontwikkelaars.

Op telefoons waar deze plugin niet op werkt, wordt de standaard website getoond. Ik ben wel benieuwd op hoeveel telefoons de website in de mobiele versie te zien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *