WordPress tekst resizen-knop en Genesis childtheme

Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe website in WordPress op te zetten en één van de eisen was dat er een knopje kwam waarmee je de tekst kon vergroten en verkleinen. Ook deze nieuwe website bouw ik met het Genesis  Framework van StudioPress. Welke plugin of code ik ook probeerde. Het enige stukje tekst wat wou vergroten of verkleinen was “bewerken” onderaan de pagina. Na alle “jammer, maar dit werkt dus niet in WordPress” gehad te hebben gehad, ben ik maar eens op zoek gegaan naar de website waar ik het wel werkend heb staan. Ook een website gebouwd met WordPress en Genesis. Maar ook deze plugin wilde niet op de nieuwe website werken. Na een kleine “zoek de verschillen” heb ik het verschil gevonden. In de oudere childthemes van Genesis had de body-tag in de style.css een eigen declaratie voor de font-size (naast wat andere declaraties). In het nieuwste childtheme van Genesis is de bodytag gekoppeld aan meerdere tags, zoals de p, h1, h2, h3 enz. Kennelijk werken alle stukjes codes en plugins die ik heb geprobeerd alleen als de body tag puur in zijn eentje een fontgrootte heeft. In de style.css heb ik dus de body en de rest van de tags gescheiden, ervan uitgaand dat de body-tag, als overkoepelend tag, de font-size dus ook voor de andere tags bepaald, dus body {font-size:12px;} en nu werkt het resizen wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *