WordPress multisite: WordPress weigert sitenaam

Soms loop je tegen een probleem aan wat je niet direct kunt thuisbrengen. Zo moest ik in een bestaande WordPress multisite een nieuwe subsite aanmaken. Dit moest een kloon zijn van een al bestaande subsite. Geen punt. Maar wat ik ook probeerde. De kloonplugin weigerde de nieuwe subsite aan te maken. De naam werd geweigerd. Nu was de subsite al een keer aangemaakt, maar ook weer verwijderd. Kennelijk kun je dus niet weer een subsite aanmaken met dezelfde naam, dacht ik en ging in de database op zoek naar wellicht nog een residu van die eerste aanmaak van de subsite. Maar niets. Ook op internet kon ik er niets over vinden. Na een algemene zoektocht in de database viel het kwartje. Er was op de hoofdsite al een pagina met dezelfde naam als de subsite die ik wilde aanmaken. En dat werkt natuurlijk niet samen. De multisite was namelijk als met subdirectories geinstalleerd en nu kwam er een conflict. In de database de post-title en post-name even aangepast en toen kon ik de subsite met de gewenste naam wel aanmaken. Daarna kon ik ook de titel van de pagina weer aanpassen. De slug van die pagina echter niet. Die kreeg netjes een toevoeging.

Wil je dus in een WordPress multisite (met subdirectories) een nieuwe subsite aanmaken. Check dan even of er een conflict is met eventueel al bestaande pagina’s. Als de naam van de subsite nooit in beeld komt (omdat je bijvoorbeeld via domain-mapping daar een domeinnaam aan koppelt) kun je voor je subsites altijd overwegen om er een gecodeerde naam aan te geven. Dan heb je op de hoofdsite later ook geen conflicten met het aanmaken van een pagina die eventueel dezelfde naam zou moeten krijgen als een subsite, zoals hier bij mij nu het geval is.

Eén reactie

  1. Bedankt voor dit artikel. ik heb een lange tijd het zelfde probleem gehad. Het bleek achteraf dat er in de database nog een naam stond die eerder verwijderd was.. alleen hij bleef wel in de database staan. Na dat ik deze verwijderd had was er niks meer aan de hand! Thanks!

    Mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *