WordPress hosting – een eigen server

Een tijdje geleden blogde ik al dat ik een eigen server heb bij mijn provider SoHosted. De meeste van mijn klanten had ik al ondergebracht bij deze provider op shared hosting. De servers van Sohosted zijn zeer geschikt voor WordPress hosting. Na een paar weken verhuizen staan alle WordPress websites van mijn klanten nu op mijn VPS (virtual private server). Dat is niet alleen voor mij een groot voordeel. Ook mijn klanten hebben er profijt van. Deze server heeft geen last van andere klanten die zware scripts draaien en dus de server kunnen vertragen. Deze server beschikt ook over een snellere harde schijf én de mogelijkheid om eigen cronjobs te draaien als dat nodig mocht zijn. Wat het voordeel van dit laatste is hoorde ik onlangs. WordPress kent wel het scriptje wp-cron, maar dat schijnt onnodig veel opgestart te worden wat voor vertraging kan leiden. En er zijn nog wat andere voordelen die wel op een VPS kunnen en niet op shared hosting. Klanten die dat willen kunnen ook kiezen voor managed WordPress hosting. Hierin combineert Bronwasser Websites webhosting met het [intlink id=”808″ type=”page”]WordPress Onderhoud Abonnement.[/intlink]

Ik ben blij met deze volgende stap in mijn bedrijf.

2 reacties

    • Ik had van iemand gehoord (had er een artikel over gelezen) dat bij elke nieuwe bezoeker die wp-cron uitgevoerd wordt, waardoor de website aanzienlijk trager zou laden. Dat het dus was aan te raden om hem uit te zetten als je niets op je website had staan wat die wp-cron nodig had. En een cronjob op je eigen server te starten. Ik zal eens navragen naar de bron van dat artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *