WordPress 3.3 nu beschikbaar

Vannacht is de nieuwste versie van WordPress verschenen, versie 3.3 – Sonny. Natuurlijk kent ook deze versie weer een tal van verbeteringen. Eén van de dingen die mij direct opvallen zijn de uitklapmenu’s in het administratiedeel. Normaal bleef elk menu uitgeklapt staan, waardoor je soms een stuk naar onderen moest scrollen. Nu klappen de menu’s in eerste instantie naar buiten uit en alleen het actieve menu is nog uitgeklapt. Dat scheelt ruimte en het werkt sneller. Ook nieuw is de media-uploader. Niet meer een hele rij knoppen, voor elke media één, maar 1 knop waarmee je zowel foto, film als muziek of wat dan ook kunt uploaden. Maar daar houdt de nieuwe media-uploader niet op. Je kunt nu ook gewoon bestanden slepen naar de uploader vanuit bijvoorbeeld de verkenner of finder.

Ook kent deze versie een vernieuwde admin-bar, die vanaf nu Toolbar heet en zowel in het administratiedeel als op de website in beeld is.

Natuurlijk is er nog meer verbeterd en gewijzigd, vooral ook onder de “moterkap”. Meer over deze nieuwste versie is te lezen bij WPspeciali.st en natuurlijk bij WordPress zelf.

Zie je op jouw WordPress website wel de gele balk dat de upgrade beschikbaar is, maar ben je huiverig om de upgrade zelf te doen, kijk dan eens bij de [intlink id=”808″ type=”page”]WordPress abonnementen[/intlink] of neem [intlink id=”458″ type=”page”]contact [/intlink]op voor [intlink id=”636″ type=”page”]WordPress ondersteuning[/intlink].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *