WooCommerce

Voor het maken van een webwinkel maakte ik tot nu steeds gebruik van de WordPress plugin Shopp. Bij een laatste opdracht stuitten we echter op problemen, waardoor ik mij maar eens meer ging verdiepen in WooCommerce. Kon ik bij Shopp nog terugvallen op de ondersteuning van Hiranthi Molhoek van Onexa, voor WooCommerce moet ik op zoek naar andere deskundigen en vooral ook veel zelf opzoeken. Via mijn blog hier zal ik regelmatig mijn bevindingen posten. Natuurlijk hoop ik daar niet alleen anderen weer mee te helpen. Ik hoop stiekem ook een beetje op reacties van anderen met betere oplossingen, toevoegingen ed. Op deze manier hoop ik ook weer een beetje mijn steentje bij te dragen aan de WordPress Community

57 reacties

 1. Druk aan het vogelen met woocommerce. Grootste probleem tot nu is een plaatje invoegen bij het product. Kan binnen wordpress geen optie hiervoor vinden. Bij producten toevoegen of media ?

  • Het toevoegen van plaatjes bij een product is heel simpel. Het gaat precies hetzelfde als bij posts. Het eerste plaatje voeg je toe als featured image/uitgelichte afbeelding. De andere upload je wel, maar hoef je niet toe aan de post toe te voegen, ze komen dan in de gallery te staan en verschijnen onder de featured image (afhankelijk natuurlijk van je theme en eigen indeling). WooCommerce werkt met een custom post type, gebaseerd op een bericht – dus het editten en toevoegen van afbeeldingen gaat op eenzelfde manier

 2. Hoi Karin,

  Ik werk momenteel met woocommerce. Geweldige module, maar heb problemen met de featured image. Ik wil onder ieder product steeds dezelfde images gebruiken die duidelijk maken welke kleuren er beschikbaar zijn voor het product. Nu lukt het me bij het eerste product prima om deze afbeeldingen via een gallery onder de foto van het product te tonen, maar daarna lukt het niet. Ook niet als ik de afbeeldingen vanuit de Media library toevoeg in de product description. En ik wil ook niet steeds voor ieder product de afbeeldingen opnieuw uploaden. Heb jij een tip hoe dit op te lossen.

  Groet,
  Ferdi

 3. Hoi Karin,

  Als ik in WooCommerce een afbeelding invoeg als uitgelichte afbeelding, krijg ik op de betreffende deeplink deze afbeelding ook in mijn header te zien (thema TwentyEleven). Natuurlijk niet de bedoeling. Weet je hoe ik dit kan verhelpen?

  • Hoi Trudy,

   Ik zou het niet direct weten. Het kan zijn dat er in TwentyEleven een stukje code zit die ook die uitgelichte afbeelding toont.

   Karin

   • Hallo Trudy en Karin, ik heb precies hetzelfde probleem, maar dan met twenty ten thema. Het rare is dat het met een de website ‘artrockfoundation.com’ wel gelukt is en ondanks dezelfde instellingen wordt de uitgelichte afbeelding nu ook als header gebruikt?? In welke richting moet ik denken betreft het stukje code? dank bijvoorbaat.

   • Hoi Trudy en Karin, de afmeting van de afbeelding lijkt er iets mee te maken; als de foto van het product minder dan 800 pixels is, verschijnt ie niet in de header (tot nu toe althans..;). Misschien is er nog een andere oplossing? – ben benieuwd.

 4. Hallo

  Ik ben voor iemand een wordpress site aan het opzetten, waarbij ik de plugin woocommerce gebruik maar heb helemaal geen optie uitgelichte afbeelding in de plugin.
  Bij gewone posts is dit wel het geval.
  Weet iemand hoe dit in te stellen
  hartelijk dank

  Fijne dag

  Laura

  • Ook de producten in WooCommerce hebben de optie voor een uitgelichte afbeelding. Dit kun je op twee manieren instellen. Er is een speciale widget voor, meestal wat naar onderen in de rechterkolom. En anders kun je via afbeelding toevoegen, de gekozen afbeelding ook instellen op ‘gebruiken als uitgelichte afbeelding’. Heb je de widget niet, dan kun je het beste even naar Scherminstellingen gaan, rechtsboven in het scherm. Wellicht dat uitgelichte afbeelding is uitgevinkt.

 5. Hallo Karin,

  Ik heb een vraag over woocommerce het is waarschijnlijk heel simpel op te lossen maar ik kom er niet uit.
  Ik krijg het niet voor elkaar om een plaatje bij mij product te voegen.
  Ik heb wel een soort van gallerij onder mijn product maar de “hoofd afbeelding” lukt niet echt.
  Kun je mij helpen?

  GR steven

  • Hallo Steven,

   De productafbeelding is de featured image, of op een Nederlandse installatie, de uitgelichte afbeelding. Heb je dat al geprobeerd?

 6. Hallo Karin,

  Voor de genoemde website ben ik nu de laatste loodjes aan het leggen voor de woocommerce shop, alleen stuit ik nog wel op een aantal dingen waarop ik internet niet echt antwoord kan vinden, wellicht kunt u mij helpen.

  het eerste is dat de afbeeldingsformaten niet goed afgebeeld worden, als ik dit aanpas in de catalogus instellingen en daarna zoals aangegeven de miniaturen opnieuw rendeer worden ze alleen maar waziger en nog grooter.

  het tweede dingentje is dat de kolommen van de tabellen op het betaalscherm niet goed naar rechts worden uitgeleind.

  bedankt!
  groet shaady

  • Hai Shaady,
   Die plaatjes dat is inderdaad af en toe een echt probleem. De afbeeldingen worden in een bepaalde grootte gemaakt. Als je achteraf de maten bij de instellingen wijzigt, dan moet je eigenlijk ook de plaatjes op nieuw aanmaken. Dit kan met bijv een plugin als thumbnail regenerator. Maar dat is vaak niet alles. Een deel ligt ook bij het gebruikte theme. In de style.css of woocommerce.css staat de breedte van de afbeelding vaak op 100%. Maar die 100% is niet 100% van de afbeelding maar het plaatje 100% van de beschikbare ruimte laten pakken. Heb je een plaatje van 150px breedte en is de ruimte waarin het plaatje komt uiteindelijk 300px krijg je dus een uitvergroot plaatje en wordt het dus wazig.
   Wat ik meestal doe is in de css het plaatje niet meer op 100% zetten, door deze regel weg te halen. Daarnaast kijk ik naar de breedte van de div waar het plaatje in komt. Vaak kun je hier de breedte ook van aanpassen. Het is altijd een beetje zoeken. Soms helpt het weghalen van de width:100% in de css al. Om de juiste css te vinden maak ik gebruik van de developperstool van de browser (F12). Je kunt dan met de css spelen, totdat je het gewenste resultaat hebt en dan deze css toepassen ind e woocommerce.css (die je daarvoor in je theme map moet hebben, zie de documentatie van WooCOmmerce).
   Succes. Mocht het niet lukken, mail me dan.. dan kan ik het wel voor je oplossen.

   • Hoi Karin,

    Ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Ik heb Woocommerce 2.0.3 en Woocommerce (nl) en mijn theme is Twenty Eleven.
    Plaatjes die een thumbnail zouden moeten zijn, zijn halve plaatjes van het origineel en als ik dan naar het product ga, dan is het plaatje opgerekt. In ieder geval het ziet er niet uit. Ik heb een verse installatie WordPress en in de winkel is nog maar een voorbeeld product. http://www.vanwijkdiensten.nl/winkel/

    Je hebt het over het bewerken van een Style sheet, maar welke styleheet bewerk je dan? Ik heb in de Woocommerce folder gekeken, maar daar vind ik geen style.css Dus in welke folder moet ik kijken en welke css file?

    Alvast bedankt

    • In de pluginmap van WooCommerce vind jed e woocommerce.css – deze plaats je in een map woocommerce van je theme folder en hierin breng je je wijzigingen aan.
     Ik zet in WooCommerce UIT dat ik de stylesheet van WooCommerce gebruik en importeer de woocommerce.css in mijn style.css Dat vind ik het handigst werken.

     • Hallo Karin,

      Ik ben al een week opzoek naar de woocommerce.css en kan hem nog steeds niet vinden ? heb jij een duidelijke uitleg voor mij ? ik zie wel php gegevens maar geen css.

      Ik hoop dat jij me hierbij kunt helpen!

     • De woocommerce.css bevindt zich in wp-content/plugins/woocommerce/assets/css -als je er wat in wilt wijzigen moet je dit bestand eerst kopieren naar wp-content/themes/jouwtheme/woocommerce/woocommerce.css Anders worden de wijzigingen bij een update overschreven.
      Weet je dat er hele goede documentatie over woocommerce is?
      http://docs.woothemes.com/documentation/plugins/woocommerce/

      Succes
      Karin

 7. Hallo,

  Ik heb mijn webshop bijna af alleen ik loop tegen bovenstaand probleem aan, de thumbnails worden niet goed weergegeven want de randen worden er afgehaald. Wat ik graag zou willen is dat het gewoon een gescalede versie is van het origineel.

  Ik heb al gekeken maar als ik met Firebug kijk en de width: 100% uitzet gebeurt er niks. Ook heb ik gekeken naar de .css van het template maar hier kan ik ook niks vinden.

  Weet iemand misschien hoe ik dit moet oplossen?

  Alvast bedankt,

  • Ik denk dat je bij WooCOmmerce – instellingen – catalogus bij de afbeelding maten heb ingesteld dat hij met een hard crop de afbeeldingen in het juiste formaat moet zetten. Hardcrop wil zeggen dat hij inderdaad de afbeeldingen afsnijdt.
   Deze instellingen moet je dan uitzetten en vervolgens de regenerate thumbnails installeren. Als je deze draait dan worden alle thumbnails opnieuw ingesteld. Omdat je hebt uitgezet dat het hard crop moet zijn, worden alle afbeeldingen geschaald naar de vaste breedte en de hoogte wordt aangepast of andersom (hij pakt de kleinste maat als leidraad)

   • Beste Karin,

    ik heb precies hetzelfde probleem als hierboven beschreven door Nick Knoops. Alleen als ik hardcrop uitzet en de thumnails regenerate, dan krijg ik allemaal verschillende formaten afbeeldingen te zien. Dit ziet er warrig uit.

    Is er een manier om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen wel allemaal even groot worden weergegeven, maar dat ze niet worden bijgesneden maar gewoon vergroot of verkleint worden?

    Ik kan natuurlijk alle afbeeldingen handmatig dezelfde afmetingen geven, maar dan zijn we wel een paar dagen verder. Vandaar dat ik naar een andere oplossing zoek.

    Alvast bedankt voor je antwoord!

    • Het lijkt erop alsof hard crop hier uit staat. Wat betekent dat de afbeeldingen wel dezelfde breedte krijgen, maar dat de hoogte zich naar verhouding aanpast. Bij de instellingen hard crop aanzetten en vervolgens de afbeeldingen laten regeneren met een plugin als regenerate thumbnails

 8. Hallo Karin,

  Sinds enige tijd werk ik ook met WordPress in combinatie met WooCommerce. Op zich kan ik er als ‘leek’ prima mee uit de voeten.

  Nu wil ik bij mijn categorie omschrijving graag een afbeelding, of liever zelfs een slideshow (middels een plugin die ik gedownload heb).
  Op ‘gewone’ pagina’s werkt het prima wanneer ik de verkregen shortcode plak, maar wanneer ik ‘m onder mijn omschrijving van de categorie toevoeg laat hij enkel de daadwerklelijke code zien maar niet de slideshow! Is er een manier waarop dit wel kan?

  Groetjes!

 9. Hallo Karin,

  Heb ook problemen met de wazige afbeeldingen in mijn woocommerceshop. Ik las je oplossing over de woocommerce.css aanpassing. In de gewone style.css vermoed ik dit niet te kunnen aanpassen. Ik werk met het ‘restaurateur’ thema. Waar kan ik de woocommerce.css stylesheet ergens vinden, want deze staat niet vermeld bij mijn bewerker.
  Alvast bedankt.

  • Je vindt de woocommerce.css in de plugin folder. Deze kopieer je naar de woocommercemap in je themefolder. (aanmaken als je dat nog niet hebt gedaan) Zelf merk ik dat hij hem niet echt goed vindt – ofwel de default blijft gebruiken. Ik include hem daarom in mijn style.css om hem te laden en zet in woocommerce.css uit dat hij de css van woocommerce moet gebruiken.

   • Goedemorgen,

    Ik heb onlangs WooCommerce geinstalleerd op mijn website om een webshop aan te maken. Werkt super overigens in combinatie met Mollie. Ik loop nu alleen tegen het volgende probleem aan. In de winkel en in het productenoverzicht zijn mijn paginamarges weg (ziet er niet uit zeg maar)… Dit zou ik graag willen aanpassen om het design van mijn webshop beter aan te laten sluiten op mijn website. Via Google kwam ik hier terecht. Misschien kan jij me helpen om dit probleem te tacklen? Bij voorbaat dank!

    • Beste Alex,

     Wellicht heb je een thema gekozen voor je website die niet helemaal compatible is met WooCommerce. WooCOmmerce heeft voor zijn pagina’s een eigen indeling die niet in alle thema’s vlekkeloos aansluit. In de meeste gevallen is het simpel op te lossen met wat aanpassingen in de css (of van je thema of in de css van WooCommerce) – soms is het thema wat lastiger aan te passen en moet je kiezen voor een nieuw thema wat wel compatible is met WooCommerce. Ik kan kijken of ik het probleem kan oplossen. Het handigst is om mij een mail te sturen met alle gegevens. Dan kan ik een inschatting maken wat er moet gebeuren en hoeveel tijd dit kost.

     Karin

 10. Hoi Karin, heb een vraagje heb zojuist woocommerce geïnstalleerd omdat ik graag een webshop in mij site (thema minimatica) wil bouwen, echter kan ik helemaal geen uitgelichte afbeelding module vinden bij producten.. zie ik wat over het hoofd??

  • De uitgelichte afbeelding staat normaal gesproken op dezelfde plek als bij pagina’s en berichten, maar het kan zijn dat hij uit staat. Rechtsboven heb je een knopje scherminstellingen. Als je daarop klikt kun je blokken op de bewerkpagina aan- en uitzetten. Wellicht staat uitgelichte afbeelding daar niet aangevinkt?

 11. Hallo Karin,

  Misschien kan jij mij helpen.
  De grote foto van mijn gallery blijft onscherp en weet niet hoe ik dit opgelost krijg.
  Heb hem al opnieuw geupload enzo, maar blijft hetzelfde

  En daarnaast zou ik het tof vinden als je erop klikt dat je een soort van slider krijgt.
  Dit deed hij eerst wel maar nu met de Mystile theme niet meer.

  Hoop dat jij mij kunt helpen

  Groets

  Iris

  • Hoi Iris,
   Dat de foto onscherp blijft komt wellicht doordat de eigenlijke foto kleiner is dan het vlak waarin hij staat. WooCommerce heeft de neiging om de breedte van de foto’s in de css op 100% te zetten. Is het vlak waarin de foto dan moet uitvullen groter dan het oorspronkelijk formaat van de foto dan wordt de foto onscherp, omdat hij dan niet genoeg pixels meer heeft om de foto scherp neer te zetten. Bijvoorbeeld de breedte van de originele foto is 300px, maar het vlak waarin hij in komt te staan is 400px. De breedte is 100%, dan wordt de foto dus vergroot naar een breedte van 400px en dat is onscherp. Je zult even in de css moeten kijken. Je kunt dan doen via de developpers tools, die meestal onder de F12 functie knop zitten. Hiermee kun je de css die gekoppeld is aan een specifiek onderdeel van de website achterhalen. Als je daar de product image opzoekt, dan zie je ook wat de css is.

   Mocht dit abacadabra zijn dan mag je me ook mailen, graag met link. Dan kan ik kijken of dit inderdaad het geval is en kijken of dat snel opgelost kan worden.

   Karin

 12. Beste Karin,

  ik heb een nieuw e commerce thema gekocht en deze toegevoegd waarbij ik de kleurenschema’s kan veranderen, in de style.css, dus tot zover gaat alles prima. Via firebug kom ik er achter dat sommige kleuren in de woocommerce.css staan en niet in de style.css van het aangekochte thema. Nu heb ik op dit forum gelezen dat ook de woocommerce.css in de map moet komen te staan van het thema waar je mee werkt. Via Filzilla heb ik dus de woocommerce.css in de map gesleept en wanneer ik naar wp-admin>weergave>bewerker ga dan staan er geheel onderaan: stylesheet.css – responsive.css – RTL stylesheet.css en dus ook woocommerce.css

  Nu probeer ik dus kleuren te veranderen in deze woocommerce.css en ik sla alles op, vervolgens shop refreshen maar er veranderd helemaal niets….waar gaat er iets fout??

  verneem het graag van je.

  steven

  • Hallo Steven

   Als je met WooCommerce werkt dan moet je in je themefolder een map woocommerce aanmaken. Hierin zet je alles wat je aangepast wilt hebben binnen WooCommerce, dus de woocommerce.css (maar eventueel ook andere bestanden die je aanpast). WooCommerce zou het dan moeten vinden. Wat ik wel eens doe is de woocommerce.css importeren in mijn style.css.

   Succes

   Karin

 13. Hallo Karin,
  Ik kom er niet uit ! Ik heb 2 probleempjes met WOO Commerce.
  1) Ik heb bij “uitgelichte afbeelding” een afbeelding geplaatst. Die afbeelding komt naast het product te staan. Het probleem is dat hij onscherp is. Ik las hierboven dat dit probleem zich voordoet als de originele afbeelding kleiner is dan het vakje waarin hij komt te staan. Echter, als ik op de afbeelding klik dan opent de afbeelding in een nieuw venster en is hij even groot en haarscherp. Waarom geeft hij wel een scherpe foto weer als ik klik, maar een gepixelde foto naast het product?
  2) als ik bij instellingen de formaatgrootte van de gallerijfoto’s/productfoto’s wijzig naar een kleiner formaat dan gebeurt er niets. Hij blijft de oorspronkelijke grootte weergeven op de website.
  Kunt u mij helpen aub ? Ik heb de link met de pagina waar ik mee worstel bijgevoegd (niet naar de combinatie productnaam/plaatje kijken aub).
  Alvast bedankt, Ilse

  http://www.ilsephilips.nl/product/pillowcover-apple-red-green/?preview=true&preview_id=825&preview_nonce=844327ff28

  • Hoi Ilse, ik kan geen preview bekijken, maar ik weet wel waar het fout gaat. WordPress (en Woocommerce) maken gebruik van vooringestelde afbeeldingsformaten. Je kunt deze instellen bij Instellingen – Media en WooCoommerce Instellingen Catalogus. WordPress laat namelijk zelden het originele bestand zien, mnaar toont het bestand wat is aangemaakt. Zo zal hij, als je voor thumbnail kiest, dat formaat afbeelding tonen en voor Large, weer een ander bestand. Van elke afbeelding die je upload worden standaard 3 nieuwe kopieën gemaakt met verschillende afmetingen en als je WooCommerce hebt kunnen er dat zelfs wel 6 worden, afhankelijk van je instellingen. Op de site toont WordPress dus het afbeeldingsbestand met afmeting X, terwijl als je erop klikt je een ander afbeeldingsbestand te zien krijgt – meestal het originele formaat (dus altijd handig om foto’s niet al te groot te uploaden). De foto die je bij WooCommerce ziet is vaak formaat thumbnail of medium – dus kijk even welke afmetingen je daar hebt staan. Zijn die afmetingen kleiner dan het vlak waar de afbeelding in staat, dan wordt het wazig. De foto wordt dan groter getoond dan hij is en dat brengt onscherpte met zich mee. Je moet dus even uitvogelen hoe groot de foto getoond wordt en dat formaat aanpassen bij WooCoomerce instellingen.

   Als je de formaten hebt aangepast kun je dit voor al bestaande afbeeldingen op de server aanpassen met de plugin regenerate thumbnails. Die gaat alle originele afbeeldingen langs en maakt nieuwe kopieën met de nieuwe afmetingen

 14. Een uitgelichte afbeelding instellen lukte tot voor kort heel goed. Sinds een paar dagen krijg ik bij “uitgelicht afbeelding” een foto en op de site een vage thumbnail te zien in plaats van de foto. Heb mij al suf gezocht naar een oplossing om terug een foto te krijgen. Kan er mij iemand uit de nood helpen?

  • Is er wat gewijzigd? Want het lijkt erop alsof wellicht het thema is gewijzigd en dat het nieuwe theme een ander formaat uitgelichte afbeelding heeft. Hij laat dan de oude uitgelichte afbeelding wellicht vergroot zien, wat een wazig beeld geeft. Om welke url gaat het? Soms kan ene plugin als regenerate thumbnails helpen om alle plaatjes weer de juiste formaten te geven, maar dat is ene beetje afhankelijk van wat er is gebeurd tussen toen de plaatjes nog goed waren en nu.

  • Je kunt bij WooCommerce instellen wat voor foto’s je wilt. Met een vaste breedte of hard crop. Met hardcrop bepaal je de hoogte én de breedte en worden alle plaatjes gecropt naar dit formaat. Heb je hard crop niet aanstaan, dan wordt de breedte wel aangepast, maar blijft het plaatje in de oorspronkelijke proporties, dus de ene iets langer dan de andere.

   • Hoi Karin

    Ik heb hard crop aanstaan, dit wijzigt helemaal niks als ik het aan of uitzet, als ik in de style.css image with of height aanpas zie ik wel iets veranderen, het lijkt dus alsof de css het crop stukje uit woocommerce overruled

    • Als je hard crop aan of uitzet moet je daarna met een plugin als regenerate thumbnails de plaatjes op nieuw laten generen. WordPress maakt vanuit een geuploade afbeelding allemaal plaatjes in het juiste formaat. Verander je de instelling, dan moet je WordPress de plaatjes op nieuw laten maken

 15. Beste Karin,

  Heb jij enig idee hoe ik de opbouw van de productcategorie pagina’s kan opmaken? Bijvoorbeeld geen plaatjes of een standaardplaatje bij elke categorie.

  Groet,

  Frank

 16. Beste Karin,

  Als je nu op de foto bij het product klikt dan vergroot deze zoals hoort. Echter hij opent niet in een nieuw venster. Nu heb ik wel gevonden dat je in de mediabibliotheek iets aan kan passen alleen die optie heb ik niet kunnen vinden.
  Ik gebruik Wootique en Woocommerce

  • Hoe bedoel je dat hij niet in een nieuw venster opent. Bedoel je een zoombox, dus dat hij mooi boven de pagina opent? Want een afbeelding openen in een nieuw venster lijkt mij niet wenselijk

 17. Hoi Karin,

  In Woocommerce heb ik een aantal producten staan. Deze behoren tot 1 categorie. Als ik de producten aan deze categorie koppel zie ik bij het tabblad ‘bestellen’ als eerste de categorie staan (met het aantal producten) in die categorie, en verder staan er op deze pagina alle producten. Kan ik die occurence van die categorie op het scherm skippen, zodat alleen de producten zichtbaar zijn. Het menuutje met de categorieën zet ik rechts in de sidebar. Als ik daar op de gewenste categorie klik komen de juiste producten wel op het scherm te staan.

 18. Goedenavond Karin,

  Zo te lezen heb je heel veel verstand van WooCommerce en ik hoop dan ook vurig dat je me kunt helpen.

  Ik heb een paar producten in mijn webwinkel in oprichting gezet. Wil ik nu bij een product de categorie aanvinken, verschijnt er op mijn homepage naast de reeds geplaatste afbeeldingen van de producten een lege afbeelding met eronder de categorienaam en aantal 1. Ik dacht dat dit zou komen omdat ik nog geen plaatje bij de betreffende categorie had gezet, maar dit inmiddels wel gedaan en als ik het dan opnieuw probeer, dan staat ineens de categorieafdeling op de pagina waar de productafbeeldingen staan. Dit betekent dat ik straks allerlei ongewenste afbeeldingen van categorieën krijg te zien in de catalogus op de homepage.

  Wat gaat hier nu fout? Ik hoop dat je me kunt helpen, want ik ben al dagen aan het zoeken.

  Alvast bedankt.
  Emile

 19. Hallo Karin,

  Ik zit nu al een tijdje met het probleem dat mijn afbeeldingen in eerste instantie goed worden weergegeven in de productenlijst maar als ik daarna op de afbeelding klik, word deze ineens onscherp. Als ik hem dan weer aan klik zie ik weer een goed beeld zoals de foto origineel is. Weet u wat ik kan doen om dit probleem op te lossen? Ik gebruik het theme wp-fitshop.

  Groetjes, Angelo

  • Dit heeft meestal te maken met een instelling in je stylesheet. Daar staat de breedte (width) dan op 100%. Dat wil zeggen dat het plaatje het hele vlak moet vullen waar het in komt te staan. Als je gebruik maakt van een template dat niet helemaal geschikt is voor WooCOmmerce dan kan het zijn dat de breedte van het vlak niet overeen komt met de maximale breedte van het plaatje zelf, of dat je wellicht de maten van de afbeeldingen hebt gewijzigd waardoor ze kleiner zijn dan de breedte van het vlak waar ze in komen. Er zijn meerdere manieren om het op te lossen. Ik zet meestal de breedte 100% uit of vervang het door auto. Dan zal het plaatje nooit breder worden dan de breedte die het zelf heeft. Om te kijken wat er precies gebeurt is het wel handig om een link te hebben. Dan kan ik wat gerichter kijken.

   • Wat een snel antwoord bedankt! Het gaat om http://www.webshop.lifestylemania.nl

    ik zou dus in de stylesheet moeten aanpassen? Volgens mij stond der niet veel in de stylesheet. Het is een webshop thema; wp fitshop heet het.

    Ik heb fotos aangelevers gekregen van de klant die zij van de groothandel heeft. Alleen het zijn allemaal verschillende formaten dus niet alle large of small zijn het zelfde. Nu heb ik ze naast elkaar gezet en gekeken welke teveel afwijkte, die heb ik in photoshop naar het formaat gemaakt waar de rest ook op stond. Toen klopte hij in de productenlijst wel maar als je dan op een product klikt en bij de beschrijving etc terecht komt word het dus wazig. Dit is bij alle producten zo en ik heb ze niet allemaal aangepast alleen enkele.

 20. Hallo Karin,

  Ik heb sinds een tijdje een shop met woocommerce. In internet Explorer, Firefox en Safari werkt alles perfect.

  Ik kreeg echter gisteren een telefoontje van een klant dat hij in Chrome de galerij afbeeldingen niet in het kader van de features image kan krijgen.

  Ik heb het gechecked en kwam hetzelfde euvel tegen. Als je op een kleine afbeelding uit de galerij klikt dan blijft de features image staan. Als ik dan echter met mijn muis over die onveranderde features image blij staan dan zie ik rechts van het kader wel de juiste foto ingezoomd staan. Mijn webshop is http://www.zonnegenerator.nl

  Hopelijk heeft iemand de verlossende tip want ik kom er niet uit en kan ook geen tips op Google vinden.

  Groeten

  Gertjan

  • Geen tip zo direct.. maar leg het neer bij of woocommerce of wellicht beter.. de ontwikkelaar van het theme. De foto wordt inderdaad wel geladen maar de oorspronkelijk afbeelding blijkt aan dat kader hangen met een srcset. Wellicht dat chrome dat nog niet zo goed kan handelen. Ik kom ook dit tegen: https://wordpress.org/support/topic/broken-images-in-chrome. Gaat ook over die srcset. Wellicht kom je met daarnaar zoeken wat verder.

 21. ik heb een vraag over de categorieën om de seo een beetje te helpen heb ik de beschrijving ingevuld dat moeten dus 150 woorden zijn Erg leuk maar word een warrig verhaal en veel tekst boven in de categorie. Dit wil dit graag verborgen houden hoe doe je dat? hoop op een antwoord https://jukaydesign.com
  vr groet Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *