WooCommerce – nota en pakbon

Voor een winkel waar je allerlei losse onderdelen kunt kopen is het natuurlijk handig dat een bestelling handig afgewerkt kan worden. Een pakbon is daarom eigenlijk wel een must. Standaard zit het niet in WooCommerce. In eerste instantie was er alleen de delivery notes plugin van David Decker. Een plugin waarmee je een nota/pakbon kunt printen. Nadeel is dat de plugin de bon print via de browser. Dat is goed in te stellen hier op firefox, maar bij safari op de Mac ligt dat dan weer net anders. Lastig om een nette bon te maken die je dan ook weer kunt meesturen. Daarnaast hoeft op de pakbon ook niet alle prijzen te komen. Een overzicht van de bestellingen is voldoende… maar de combinatie met de nota was wel weer handig.Bij de upgrade van WooCommerce naar 1.5/1.5.1 komt er ook direct een nieuwe plugin. De Invoice en Packinglist plugin. Deze plugin heeft twee opties – je print de pakbon of de nota. In eerste instantie werkte deze plugin niet helemaal goed. Welke order je ook pakte, hij printte altijd de laatst binnengekomen order. Gelukkig was dat na een upgrade snel verholpen. Naast het voordeel van de keuze voor een invoice (nota) of packing list (pakbon) is hier ook het voordeel van meer browser onafhankelijk printen. Hoewel er wel verschillen zijn tussen safari en firefox (waar wij op hebben getest). De header en footer die sommige browsers nog wel eens meesturen is hier niet aanwezig, waardoor je niet steeds de browser goed hoeft in te stellen voordat je de bonnen gaat printen. Het enige is nu nog het wachten op een vertaalbestand, zodat deze plugin netjes ook in het Nederlands gezet kan worden. Iets wat we voor de Delivery Notes plugin al wel gedaan hebben.

13 reacties

  • Die is er bij mijn weten nog niet, maar je kunt zelf een vertaling maken via de plugin codestyling localization. Verder kun je natuurlijk het template helemaal in je eigen taal maken.

 1. Karin,

  Weet jij of de print ook automatisch verzonden kan worden bij een nieuwe order, of is dat handwerk?
  Ik kan het in de documentatie niet vinden. Ik verkoop een virtueel product dus ik heb geen print nodig van de nota.
  groet,
  Patrick

  • In WooCommerce zelf zit een optie om direct een factuur te sturen. Deze plugin is echt bedoeld om uit te printen en mee te sturen. Vooral handig als pakbondeel, als je allerlei producten moet verzamelen en wilt kijken of je alles hebt. Maar standaard komt er na betaling een factuur/opdrachtbevestiging via de mail.

 2. Hallo Karin,

  Ik kwam hier je bericht tegen over de PIP-plugin van WooCommerce. Het werkt goed bij mij ik zou alleen graag de engelse termen vertalen naar het NL. Waar doe ik dit precies? Of is er al een vertaling voor beschikbaar?

  Alvast bedankt.

  Albert

  • Ik gebruik hiervoor de codestyling localization plugin. Hier kun je een vertaal bestand van PIP laten maken en die kun je dan bewerken. IK wel een deelvertaling gemaakt, maar die is voor een deel ook specifiek voor een bepaalde website. Dus sommige delen zijn niet vertaald zoals zou moeten.

 3. Ik zou graag voor mijn eigen administratie/overzicht een nétte factuur willen printen, zonder dat de klant deze ook nog eens krijgt.

  Als ik nu een bestelling uitprint zijn de klant gegevens nauwelijks te lezen. (licht grijs).

  Zie ik deze mogelijkheid voor een eigen factuur over het hoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *