WooCommerce – importeren producten

Een opdrachtgever wilde graag een webwinkel aan zijn WordPress website toevoegen. Omdat er nogal wat producten in één keer in de winkel gezet moesten worden leek het ons het handigst als deze eerst in een spreadsheet gezet konden worden en dat die spreadsheet dan in één keer als csv bestand geimporteerd kon worden. Standaard heeft WooCommerce geen importeerfunctie. Er is wel een add-on voor WooCommerce verkrijgbaar: de Product Importer DeLuxe voor $50. Het importeren ging niet zonder slag of stoot. Goede documentatie over de content van je csv bestand heb ik niet kunnen vinden.

De importer werkt prettig. Je geeft aan welk bestand je wilt importeren, waarna je kunt aangeven of er afbeeldingen zijn en waar de importeren deze kan vinden. Tevens kun je aangeven of er een koprij is in de tabel en of je eventueel al producten in de winkel hebt en of hij de gegevens in de tabel met samenvoegen met bestaande producten als de productcode identiek is. Daarna krijg je een venster waarin je kunt aangegeven welke kolom in de tabel gekoppeld moet worden aan welk veld van de webwinkel en de importer doet de rest.

Belangrijke punten:

Uniek veld

Belangrijk natuurlijk dat je er op let dat elk product een unieke naam of code heeft. Tijdens de import koppel je dit aan het veld SKU. Heb je twee producten met eenzelfde code, dan wordt dit 1 product of het product wordt overgeslagen met de mededeling dat er al een product bestaat met deze code

Meerdere afbeeldingen per product

Probleem waar ik onder andere tegenaan liep – meerdere afbeeldingen per product. In eerste instantie hadden we alle afbeeldingen in een eigen kolom staan. Het bleek echter dat alle afbeeldingen in 1 kolom moeten staan gescheiden door een |. De eerste afbeelding pakt hij dan als featured image, de andere worden als gallerij aan het product toegevoegd. (noot: wij hadden er voor gekozen om alle afbeeldingen online in 1 map te zetten – in het bestand stond elke afbeeldingen met deze complete url. Vanuit daar werden alle afbeeldingen geimporteerd in de map uploads van de webwinkel installatie)

Extra eigenschap velden

Een tweede punt waar ik tegenaan liep: Elk product in het bestand had een aantal kenmerken, zoals kleur, afmeting enz. Deze werden bij een eerste testimport niet meegenomen. Nadat ik eerst deze velden (attributes) had aangemaakt kon ik daarna tijdens de import de verschillende eigenschappen aan een attribute veld koppelen.

5 reacties

 1. Hi Karin,

  De plugin werkt inderdaad niet zonder slag of stoot, zo komen bij ons de prijs v/h produkt niet te voorschijn 🙂 , onze webmaster is er toch al zo’n 3-tal weken mee bezig om de plugin aan de praat te krijgen.

  Beginnen eigenlijk een beetje te wanhopen aangezien het om +/- 5000 produkten gaat die moeten geimporteerd worden.

  De plugin kost momenteel $99. Hebben onze site niet vernoemd omdat het om een erosite gaat.
  En echt veel steun waar we de plugin aangeschaft hebben is er niet.

  Mocht je een goede tip hebben voor ons,dan horen we het graag.

  Mvg Erna

 2. hallo Karin,

  ik ben sinds kort aan de slag met deze plugin alleen krijg nu ik geen afbeeldingen via het csv bestand geupload heb jij een idee hoe ik dat voor elkaar kan krijgen ?

  bedankt alvast gr peter

  • Hoi Peter,

   Dat is lastig van hieruit te zien. De plugin kent een goede documentatie. Ik heb de afbeeldingen steeds in een directory op de server gezet en in het csv bestand naar deze locatie verwezen, door elk plaatje een volledige url te geven. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de headings van het csv bestand goed hebt en dat je de juiste kolom aan de juiste locatie koppelt. Dus als je een kolom afbeeldingen hebt, dat deze dan ook gekoppeld is aan afbeeldingen tijdens het importeren. Verder geeft de plugin een duidelijke logfile waarin staat wat hij heeft gedaan en ook heel belangrijk, wat niet en waarom niet. Hierin kan ook staan waarom hij een afbeelding niet heeft geimporteerd.

   Documentatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *