WooCommerce Featured product

Op een mailinglijst waar ik lid van ben, komt een vraag binnen.

De WordPress webshop plugin WooCommerce kent een Featured Product Slider, maar waar stel ik dan in dat een product Featured is?

Ik duik in het admindeel van WordPress naar de Product Bewerken pagina en inderdaad, nergens een knop om een product Featured te maken. Natuurlijk biedt google uitkomst en ik vind een tutorial over het invoeren van producten met alle mogelijkheden, ook het instellen van het product als featured. Daar blijkt dat die mogelijkheid goed verstopt zit. Reden om er even een korte blogpost aan te wijden.

Klik in het vak Publiceren op de link Bewerken naast Catalog visibility: Catalog/search. Er klapt dan een extra deel van deze widget uit. Zet een vinkje bij Featured Product en klik op OK en klaar!

4 reacties

 1. Hallo Karin,

  Leuk dat je hier een blogpost aan gewijd hebt. Ik heb zelf namelijk ook even gezocht hoe je een product featured maakt. Maar het is véél makkelijker dan jij hierboven bericht. Je zet gewoon het sterretje in je lijst met producten aan of uit. Maar op jouw manier kan het natuurlijk ook.

  • Hoi Marijke,
   Bedankt voor deze aanvulling. Je kunt inderdaad veel in het productoverzicht ook regelen. Dit is inderdaad echt heel simpel. Zo simpel zou het eigenlijk ook moeten zijn in de bewerk-product pagina zelf.

 2. Als ik vanuit prdukt categorie http://vonktweewielers.com/?product_cat=race terug wil naar de winkel dan kom ik op de homepage terecht van vonktweewielers.com, hoe kan ik home in de produkten categorie aanpassen, heb al 2 weken lopen zoeken, lukt mij niet hoe ik dit in mijn admin moet doen heb ook al een vraag gesteld aan wp site, maar nog geen antwoord terug gekregen.

  • Je zou als alternatief op de product- en categoriepagina’s een leuke “terug naar de winkel” knop in de sidebar kunnen zetten. Breadcrumps verwijzen naar het logische pad, en daar is home.. dus de homepage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *