WooCommerce en de provincie-keuze

Als webshop plugin voor WordPress gebruik ik WooCommerce. Ergens in één van de laatste versies van WooCommerce zijn de provincies (en staten) geslopen als winkelbasis of verkooparea. Bij het kiezen van een land (bijv Nederland) kun je niet meer voor het land zelf kiezen, maar moet je voor één van de provincies kiezen. Bijzonder irritant, want je wilt gewoon Nederland als basis en niet één van de provincies. Dat je wellicht voor een provincie kunt kiezen is natuurlijk best handig, maar dat daardoor de optie Nederland zelf verdwijnt, niet. Gelukkig kreeg ik snel reactie op mijn vraag hierover op Twitter: @CoenJacobs verwees mij naar de class-wc-countries.php. Door de array met de provincies voor Nederland te legen krijg je puur de keuze voor Nederland. En voordat ik mij had kunnen verdiepen in de code, kwam Coen al met de volgende oplossing: Een kleine plugin die dit regelt:  wc-remove-dutch-provinces.php. Ik ben hier bijzonder blij mee en deel hem daarom graag.

NB: In de nieuwe versie van WooCommerce 2.x zijn de provincies verdwenen en kun je weer gewoon voor Nederland kiezen.. je hebt deze plugin dan niet meer nodig.

4 reacties

    • Klopt… in de nieuwe versie van WooCommerce is dit nu beter geregeld. Je hebt de plugin niet meer nodig. De provincies zijn er nu standaard uit, maar kun je aanzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *