WooCommerce – eigen template

WooCommerce is een webwinkel plugin voor WordPress die zich makkelijk installeert. Via WooThemes zijn kant en klare themes te koop of gratis te verkrijgen, maar ja… klant heeft daar weer eigen ideeën over. WooCommerce werkt oa met hooks, wat wil zeggen dat je nergens een kant en klaar template bestand vind. Het steeds weer even zoeken waar de functie zit waar net dat stukje code naar voren tovert waar jij wat in wilt aanpassen. Om te beginnen maak je in de map van je active (child)theme een map woocommerce aan. Daarin kun je alle bestanden zetten die je aanpast tov het originele template. Alle bestanden die je wellicht nodig hebt vind je in de map templates in de WooCommerce pluginmap. In je thememap hou je dezelfde structuur aan. Belangrijk bron bestand is wel woocommerce-template.php. Vandaaruit is het soms verder zoeken. Duidelijke documentatie over de structuur van het template is er jammer genoeg nog niet en als dat wel het geval is, dan hou ik mijn van harte aanbevolen voor de link daar naar toe.

5 reacties

 1. Hoi,

  Ik heb een vraag betreffende gebruik van woocommerce in wordpress. Ik heb een theme gekocht (photorific) en in principe ziet alles er me woocommerce goed uit op een belangrijk punt na. Wanneer ik naar de winkelpagina ga (in code ook wel ‘container’ genoemd, dan wordt de pagina niet goed uitgelijnd!). dit gaat wel goed in de winkelwagen en in het aanmaken van een account. Kun je mij helpen?

  Alvast dank!

  • Om meer te kunnen zeggen zou ik toch de website moeten zien. Als je een inlog naar me mailt zodat ik de site kan zien, wil ik wel even er naar kijken.

 2. ik heb ook problemen dat woo commerce niet aansluit op mijn template. ik weet niet hoe ik dit wegkrijg. kunt u mij hiermee helpen? ben er al een aantal weken en kom er niet zelf uit. bvd ramona

  • Hallo Ramona,
   WooCommerce is van WooThemes en daar zijn ook verschillende themes te downloaden die speciaal voor WooCommerce gemaakt zijn. Ook het framework Genesis heeft een plugin ontwikkeld waarmee je het genesis framework kunt laten samenwerken met WooCommerce. Wat zijn precies de problemen?

 3. Mijn website is gemaakt met wirdpress maar wel volgens eigen design.
  Nu wil ik de shop gedeelte met woocommerce doen, maar ik zie dat mijn design niet wordt overgenomen. Het menu niet, de opmaak etc.
  Hoe kun je woo integreren in je bestaande wp sie zonder opmaak te verliezen?
  Ben een beginneling dus kan elke hulp gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *