WooCommerce – betalen met iDeal

Het bouwen van mijn eerste webshop met WooCommerce nadert zijn einde. De meeste problemen zijn opgelost. Belangrijk bij een webwinkel is natuurlijk ook de afhandeling van de betaling. Omdat de webwinkel voorlopig gericht is op de Nederlandse markt, hebben we ons ook gericht op de belangrijkste betaalmethode online in Nederland…iDeal. Daarvoor zijn natuurlijk meerdere oplossingen. Je kunt iDeal via je bank regelen. Betaalt daarvoor een bedrag per maand en per transactie. Je kunt de betaling ook via Mollie laten lopen. Vast bedrag per transactie en geen verdere kosten.In eerste instantie hebben we twee plugins gevonden van Nederlandse ontwikkelaars: iDeal plugin van Pronamic en de iDeal via Mollie plugin van Coen Jacobs. Omdat de keuze van de klant al op Mollie als betaaloptie was gevallen, zijn wij gebruik gaan maken van de plugin van Coen Jacobs. Een klein probleem in de testmodus was snel opgelost. Met de plugin kun je makkelijk testen. Zowel de betaling als het annuleren van de betaling zitten in de testmodus verwerkt. Bij annulering krijgt de koper netjes een mededeling dat de betaling niet is gelukt en dat er een volgende poging gedaan moet worden. Zolang er nog geen betaling is gedaan, wordt de bestelling niet doorgestuurd. Bij succesvolle betaling krijgt de klant hier melding van. De bestelling wordt toegevoegd aan het account van de besteller en de verkoper krijgt melding van de bestelling. Enige minpuntje (wat waarschijnlijk zeer binnenkort al is opgelost): de klant krijgt nog geen bevestigingsmail van zijn aanschaf. Voor afhandeling van de betaling via Mollie is dit een prettige plugin. Eenmalige aanschaf $ 50 via WooThemes.

25 reacties

 1. Leuk artikel, is jullie webhop inmiddels al helemaal live?

  Wij zijn ook bezig met het lanceren van een webshop op basis van Woocommerce, maar komen inderdaad ook het probleem tegen dat mensen bij de bestelling geen bevestigingsmail krijgen. Weet jij misschien of dit inmiddels al is opgelost of weet je een alternatief? Een mailtje zou ik zeer waarderen :).

  Succes in ieder geval met alles!

  Groet,

  Christian

  • Hoi Christian,

   Ons site is bijna live.. een hele klus, maar wel ontzettend leuk en heel blij met het resultaat en de opdrachtgever ook. De laatste keer dat ik testte kreeg ik als klant netjes een mailtje met bevestiging. Heb je van alle plugins de laatste versie? Mij deed hij het na een upgrade opeens.
   Anders via het supportforum van WooCommerce vragen als het niet gaat werken. Ervaring is dat zij snel reageren en de meeste problemen snel oplossen. Succes ook met jouw winkel.

 2. Hallo Karin,

  Is de iDeal via Mollie plugin ook goed te gebruik bij een niet WooCommerce theme? Ik ben ik ieder geval op zoek naar een geschikte plugin die i.c.m. Mollie gebruikt kan worden.

  Vriendelijke groet,
  Ferdi Soetekouw

  • Hoi Ferdi,

   De plugin werkt theme onafhankelijk. Ik werk zelf ook niet met specifieke WooCommerce themes (als je daarmee de themes van WooThemes bedoelt). Hij is wel geschreven om samen te werken met WooCommerce zelf. Dus ik weet niet precies wat je zoekt. Je hebt een webshop met WooCommerce? Dan werkt hij.

   • Ok, bedankt. Heb ik nog een vraag. Ik ben een webshop middels Woocommerce aan het inrichten voor een klant. Nog even zonder koppeling naar Mollie of iDeal. Om zo eerst de inrichting van de shop klaar te hebben. Nu heb ik een Afrekenen pagina aangemaakt, maar als ik dit wil testen blijft deze pagina leeg. Hoe kan dit? Of kan dit pas werken zodra je iDeal of Mollie hebt gekoppeld?

    • Je kunt natuurlijk pas iDeal testen als je een van de plugins getest hebt, maar je kunt ook tijdelijk voor een andere betaalmethode kiezen, bijvoorbeeld contant betalen, of overmaken. Maar om het betalen via iDeal te testen heb je toch echt ook die betaalmodule nodig.

     • Bedankt voor je reactie. Ik ga het uittesten. Mag ik weten op welke site jij je webshop hebt ingericht? Ben zeer benieuwd…

  • Het lijkt alsof dit template met een eigen e-commerceplugin werkt, klopt dat? IN dat geval zou ik het namelijk niet weten. De iDeal plugin via Mollie van Coen Jacobs is een WooCommerce extensie en ik weet niet of deze ook werkt met andere e-commerce plugins. Ik weet dat Pronamic ook een iDeal plugin heeft. Wellicht dat die met andere e-commerce plugins samen werkt. Maar je kunt het altijd aan de ontwikkelaar zelf vragen.

   • Hoi Karin,

    Ik zou graag de Ideal Mollie extension voor woocommerce willen aanschaffen maar heb bewust geen creditcard. Is het mogelijk deze extension op een andere manier te verkrijgen?

    Met vriendelijke groeten,
    Fabian Samseer

    • Hoi Fabian,
     Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Iemand anders met creditcard zou hem kunnen kopen voor je. Maar ik zou in eerste instantie een mailtje sturen naar support@woothemes.com met je vraag. Wellicht zijn er ook andere opties. Als je hem zelf aanschaft word je ook geregistreerd als gebruiker en heb je dus volle toegang tot support en updates. Laat me weten wat de reactie van WooThemes is. Zijn er geen andere mogelijkheden dan via creditcard aanschaffen, dan kan ik je wel verder helpen.

     Karin

 3. Beste,

  Ik wil ook via WooCommerce een webshop maken. Daarin 3 pakketen + nog wat sub dingen die ze erbij kunnen bestellen aanbieden!
  Maar ik wil de bestellingen ZELF bezorgen en contant afrekenen bij de deur!

  Kan ik dan gewoon WooCommerce installeren zonder de extra plugin van bijv. iDeal?

  Hebben jullie tips daarvoor!?

  Alvast bedankt,

  Gr,
  Mark

  • Hallo Mark,

   Binnen WooCommerce zijn diverse betalingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld overmaken. De bestelling wordt dan door WooCommerce wel helemaal afgehandeld en jij kunt zelf besluiten wanneer je in actie komt en hoe je het verder afhandeld. Zo kun je dus de bestelling afleveren en daar de betaling in ontvangst nemen. Daarna de bestelling in WooCOmmerce op afgehandeld zetten. De labels en teksten kun je zelf aanpassen, zo kun je dus ervoor kiezen om deze betaling “Betalen bij levering” te noemen.
   De iDeal plugin heb je alleen nodig als je mensen via de website wilt laten betalen. Als je dat niet wilt, installeer je die plugin dus gewoon niet.

   Karin

 4. Beste Karin,

  Ik wil een kleine webshop starten met WooCommerce. Omdat de website WordPress wordt lijkt me dit een ideale oplossing.

  Als ik kies voor betalen zonder iDeal etc (alleen overmaken) zijn er dan nog kosten aan verbonden met WooCommerce?

  Gr Alex

 5. Mag ik vragen waarom je voor Mollie hebt gekozen? Ik werk zelf aan een kleine webshop (woocommerce) in duurzame wijngeschenken en wil graag dat mensen met iDEAL gaan betalen. Zo kan ik de producten direct opsturen, wat voor de klant en mijzelf natuurlijk prettig is.

  Ik hoop op minimaal 150 bestellingen per maand in het begin. De iDeal optie van mijn bank vind ik te duur omdat daar maandelijks vaste kosten aan verbonden zijn. Na lang zoeken kwam ik uit op Sisow. Deze vragen een laag bedrag per transactie en de software plugin voor woocommerce is gratis. Deze lijkt in de testmodule prima te werken. Toch twijfel ik omdat ik niet weet of Sisow betrouwbaar is, heb jij hier onderzoek naar gedaan?

  Vriendelijke groet,

  Yorian

  • Hoi Yorian,
   Ik ben eigenlijk toevallig bij Mollie terecht gekomen omdat dit toen de enige optie was. Tegenwoordig is daar ook Sisow. Ik heb iemand geholpen met een WooCommerce winkel die zelf al voor Sisow had gekozen en die daar heel tevreden mee is. Goed te weten dat de plugin voor Sisow nu gratis is. ik heb er destijds voor moeten betalen. Of sisow betrouwbaar is zou ik zo niet weten. Ik zou adviseren te googlen op sisow. In de regel spuien mensen snel als er ergens iets niet klopt of als een partij als Sisow de boel zou belazeren. Dan vind je ongetwijfeld een hoop negatieve berichten. Ik heb er echter nooit wat negatiefs over gehoord en ga er dus vanuit dat ze betrouwbaar zijn.

 6. Hallo mensen,

  Ik heb sinds kort mijn eigen site.
  Een combinatie van blog én webshop.
  Zodra er iemand wil afrekenen, en naar het winkelwagentje wil gaan, krijgen zij dit te zien:
  Sorry, no posts matched your criteria.
  Wat doe ik fout?

  Liefs Tess

  • Hoi Tess

   Dat is natuurlijk lastig van een afstand te bekijken, maar het lijkt erop alsof je niet alle winkelpagina’s goed hebt toegewezen bij WooCommerce Instellingen Pagina’s. Maar om dit goed te kunnen bekijken zou ik in je wp-admin moeten kijken. In dat geval kun je mij het beste even mailen op info@bronwasserwebsites.nl

   Groetjes

   Karin

 7. In mijn WordPress webwinkel wordt gebruik gemaakt van Woocommerce in combinatie met Mollie. Het werkt prima, op 1 ding na:

  Er zijn twee opties voor betalingen, namelijk overboeking en betaling met iDeal (Woocommerce Mollie)
  Wanneer de gebruiker ‘overboeking’ gebruikt wordt de voorraad automatisch bijgewerkt en ontvangt hij/zij een bevestigingsmail van de bestelling.

  Alleen wanneer de gebruiker gebruik maakt van iDeal betaling, wordt de voorraad niet automatisch bijgewerkt en ontvangt hij/zij geen bevestigingsmail. Is hier een oplossing voor? Voornamelijk het niet bijwerken van de voorraad is een probleem.

  • Ik denk dat je deze vraag het beste bij de ontwikkelaar van de plugin kunt voorleggen. Wat zegt bestellingen over de status van de bestelling? Staat deze wel op voltooid? Komt de betaling wel bij Mollie binnen? En wanneer wordt de voorraad bijgewekrt bij overboeking, want die zou op status “pending” moeten blijven hangen totdat jij aangeeft bij Bestellingen dat de bestelling inderdaad is betaald en de bestelling dus is voltooid.

 8. Hallo,

  Ik zou graag willen weten of ik verder nog iets mijn (RAbo) bank moet regelen. Ik heb gekozen voor Woocommerce met mollie. Maar ik heb verder nog niks geregeld over het betalen met Ideal. Mijn klanten betalen nu met PayPal.

  • Je kunt via Mollie mensen via iDeal laten betalen. Je zou eventueel nog kunnen overwegen om ipv Mollie te kiezen voor Sisow.nl – die zijn per transactie goedkoper en hebben bovendien zelf een goede plugin ontwikkeld die je gratis kunt downloaden van hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *