WooCommerce Ajax Layered Navigation

WooCommerceDe webwinkel in WordPress met WooCommerce die ik aan het opzetten bent kent bij de producten vele variaties zowel in kleur als in afmeting. WooCommerce zelf kent een Layered navigation Widget. Mijn idee was dat het zou werken als in Shopp. Je krijgt alleen die variaties te zien die gelden voor de producten of productcategorie in beeld. Dit bleek echter niet zo te zijn. Ongeacht welk product en welke categorie, elke variatie kwam in beeld. Niets layered dus. Vaak kreeg de bezoeker een  “Er zijn geen producten die aan uw vraag voldoen” in beeld. WooCommerce kent echter nog wel een extensie/plugin voor layered navigation, de WooCommerce Ajax Layered Navigation extensie. Zoals veel extensies van WooCommerce is ook deze niet gratis, maar de $35 die hij kost is hij dan ook meer dan waard. Deze extensie doet namelijk wel precies wat ik verwacht. Hij laat netjes alleen die variaties in beeld zien die horen bij de producten of categorie die is gekozen of gevonden. Met daarbij als toevoeging dat hij toont hoeveel producten met die bepaalde variatie aanwezig zijn. Er zijn meerdere weergaven van de lijst. Niet alles is even logisch. Zo is er een mogelijkheid om de lijst met een selectvak te laten zien, wat de indruk wekt dat je meerdere dingen kunt kiezen. Maar zodra je één optie aanvinkt wordt de selectie al gemaakt. Daarnaast mist één lijstweergave in mijn ogen, namelijk de dropdown. Soms kan een lijst met variaties erg lang worden, zoals in ons geval, de lijst met afmetingen. Gelukkig is dit wel op te vangen met css, maar ik hoop dat die optie nog aan deze, verder uitstekende extensie, kan worden toegevoegd.

3 reacties

 1. Beste,

  Ik zit met een probleem en wellicht dat je mij kunt helpen. Ik ben toevallig ook bezig met een webshop en heb ook een lange lijst met merken van schoenen. Eigenlijk wil ik deze lijst limiteren tot 6 met daaronder de tekst toon alles en dan alles uit laten klappen.
  Weet jij toevallig hoe je dit het beste kunt doen met Woocommerde in WordPress?

  groeten Floor

  • Hoi Floor, bedoel je dat de lijst met schoenen in de filterwidget te lang is. Ik heb dat zelf ooit opgelost door de grootte van de widget te beperken in hoogte en er een scrollbar aan toe te voegen. De widget is dan niet zo groot en je kunt dmv scrollen wel alles zien. Wellicht ook voor jou een optie?

 2. Hoi Karin!

  Haha, volgens mij kwam ik je ook al op een ander forum tegen :p. De lijst in inderdaad te lang maar ik wil het liever niet via een scrollbar oplossen maar via een ‘bekijk alle’ button. Weet je of dat mogelijk is in de layered navigation dmv tweaks of pluigns? Ik heb ze nog niet gevonden…

  Groetjes Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *