Witte html tekst in WordPress editor

Mailtje van een opdrachtgever. Ze kan opeens geen pagina’s meer maken of bewerken. Er staat geen tekst meer in. Gelukkig blijkt de tekst nog wel op de website zelf te staan en ik ga in de editor kijken. Daar zijn de pagina’s op het oog inderdaad leeg en de knoppenbalk is verdwenen. Ga ik met mijn muis door het edit veld, dan zie ik opeens wel tekst verschijnen. Hij is wit en te zien als je de tekst selecteert. Ander vreemd punt is dat de tekst, hoewel in de Wysiwyg mode, in html is. Het is niet de eerste keer dat ik dit op een site zie gebeuren. WordPress is pas geupdate en het kan zijn dat niet alle bestanden goed zijn meegekomen. In de ftp upload ik de mappen wp-includes en wp-admin nog een keer naar de server. Dit geeft in eerste instantie niet echt het gewenste resultaat. De tekst blijft wit en in html. Een kleine zoektocht via google levert wel wat tips op. Iets in de css van WordPress wijzigen, dan kun je de tekst zwart maken… maar dan blijf ik natuurlijk de html houden. Bovendien houd ik er niet zo van in de core van WordPress dingen te wijzigen. Een volgende tip volg ik wel op: het legen van de cache van mijn browser. Kwaad kan dit nooit, maar of het zal helpen heb ik zo mijn twijfels bij. Mijn opdrachtgeefster heeft immers hetzelfde probleem. Maar na het legen van de cache krijg ik daar netjes weer tekst in mijn editveld te zien en ook de knoppen zijn weer terug. Ik ga voor een combinatie van beide acties: bestanden vervangen en dan via het legen van de cache de juiste bestanden oproepen. Nu gauw mijn opdrachtgever mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *