Website met wordpress

WordPress laat zich goed lenen als CMS systeem voor een website. Ik heb er al een paar gemaakt en het werkt prima. Ik merk wel dat ik een lijstje moet gaan maken met welke versie op welke website draait zodat alles een beetje op tijd geupdate en geupgrade wordt.
Vandaag liep ik tegen een ander probleem op. Om een website vorm te geven maak ik een aantal pagina’s aan met als titel de naam van de menu-knoppen. De pagina’s zijn nog leeg en kunnen later door de opdrachtgever gevuld worden. Deze pagina’s zijn gewoon noodzakelijk om een menu in beeld te krijgen. Maar ik maak deze pagina aan als administrator en degene die bij de opdrachtgever de content van de website gaat bijhouden is Editor. En een editor kan geen berichten wijzigen van de administrator. Hier moet je dus goed op letten als je een website gaat maken. Of je moet voortijdig de auteur van alle pagina’s goed zetten of je moet direct een tweede gebruiker met lagere rechten dan editor aanmaken en op diens naam de pagina’s maken. Ik heb tenminste nog geen tool/plugin ontdekt waarmee je heel snel de auteur van meerdere pagina’s kunt wijzigen. Maar wellicht is die er ook allang. Maar iets om in de gaten te houden dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *