Vita welzijn en advies

Van Anneke Klein van Studio Pronto kreeg ik de vraag of ik haar kon helpen de website van Vita Welzijn en Advies helemaal in WordPress te zetten. Er was al een ontwerp. Mijn strategie is steeds meer om de website eerste gewoon in dreamweaver te bouwen, zodat ik lokaal kan zien of alles op de goede plek zit en op de goede plek blijft zitten, ook in de verschillende browsers en daarna pas de dummieteksten vervangen voor WordPress-code. Dat werkt voor een groot deel als een speer. Zeker met de developpers tools binnen firefox en Internet Explorer. Deze zijn wel nodig omdat WordPress buiten de door mij aangemaakte CSS ook zelf nog css aan stukken toekent. Maar uiteindelijk is alles gelukt. Er waren grote verschillen in omgaan met de html en css tussen firefox, internet explorer 6 en internet explorer 7. Dat betekent kijken met verschillende computers. Een eis van het ontwerp was dat mensen makkelijk de pagina’s konden printen, zonder dat er een hoop ballast van de website meekwam en de leestekst moest schaalbaar zijn.

Eén reactie

  1. Ik vraag me altijd af in hoeverre het zelf bouwen en ontwerpen van een website zich verhoudt tot de voordelen van een kant en klare website. Ik (als leek) kan me voorstellen dat in de klant en klare website alle bugs ondervangen zijn.

    Ben benieuwd naar de mening van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *