Verplaatsen stylesheet in de head-sectie bij Genesis

Voor mijn WordPress website maak ik tegenwoordig altijd gebruik van het Genesis Framework. Groot voordeel hiervan is dat bij de websites die ik maak al een mooi basisframewerk heb staan. Door vooral het aanpassen van het stylesheet kan ik de website dan geheel een eigen look geven. Maar ik loop wel eens tegen onduidelijkheden aan als ik wat meer wil veranderen dan de css. Bij een geheel eigen gebouwde template is dat geen punt. Je wijzigt gewoon zelf de HTML of zelfs de PHP-code. Bij Genesis is dat voor mij af en toe wat zoeken. Zo zetten plugins vaak een eigen stylesheet in de wp_head. Deze wp_head staat helemaal onderaan in de head-sectie, dus onder het algemene stylesheet. Even in dit stylesheet dus de css van de plugin overrulen is dan lastig. Nu kun je onder de wp_head code in de header.php natuurlijk nogmaals je stylesheet oproepen, maar dan doet hij dit dus dubbel. Door een klein stukje code in de functions.php van je (child)theme kun je de standaardlocatie van je stylesheet ‘uitzetten’. De code hiervoor is:

[php]// stylesheet weghalen uit de metasectie van de head
remove_action( ‘genesis_meta’, ‘genesis_load_stylesheet’ );[/php]

Vervolgens plak je dan de volgende regel onder de <?php wp_head();?>, hoewel ik vermoed dat ik ook een stukje code in de functions.php hiervoor kan zetten.

[php][/php]

<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="<?php bloginfo( ‘stylesheet_url’ ); ?>" />[/php]

En je stylesheet verschijnt netjes helemaal onderin de head-sectie. Binnen dit stylesheet kun je dan wel je eigen css zetten om de opmaak door een plugin gegenereerde content te wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *