Updaten WooCommerce? Oppassen met de gallery

Niet zo lang geleden heeft WooCommerce (webshop plugin voor WordPress) een grote update ondergaan. Langzaamaan ben ik alle geinstalleerde WooCommerce Webshops aan het upgraden naar deze nieuwe versie. Op een testsite liep ik echter tegen een probleem op. In eerste instantie was deze single-product pagina opgebouwd uit een grote foto van het product (uitgelichte afbeelding) een een slider met de productgallery. Hierin de overige naar het product geuploadde afbeeldingen. Dit was de manier waarop de gallery in de oudere versie werkte. In de gallery zag je alle afbeeldingen die naar het product waren geupload. Ook de uitgelichte afbeelding stond daar tussen. Wilde je niet dat de uitgelichte afbeelding onderdeel uitmaakte van de gallery, dan kun je dat aanvinken bij de media-bewerken van die afbeelding.

In de nieuwe versie zit echter een verbeterde gallery. Het is niet meer nodig om alle afbeeldingen die je in de gallery wilt zien apart ook weer allemaal naar dat product te uploaden. Er is een mooi metablok in de productbewerker gekomen waarmee je de gallery kunt samenstellen uit afbeeldingen uit de mediabibliotheek. Hieraan zit echter één klein minpuntje: Heb je in de oude versie aangevinkt dat een afbeelding niet in de gallery mag verschijnen, dan kun je dat nu niet meer ongedaan maken. Je kunt in de productbewerker de afbeelding wel toevoegen aan de gallery, maar op de productpagina zelf, op de website, verschijnt deze afbeelding niet.

Gelukkig werkte ik nog op een test-site en weet ik dat als ik alles op deze site goed heb uitgetest en klaar ben om het op de live site toe te gaan passen, dat ik eerst alle afbeeldingen die ik heb uitgesloten van de gallery weer moet toevoegen aan de gallery. Daarna kan ik updaten en daarna zal ik per product de gallery weer moeten samenstellen. In mijn geval is dat nodig, omdat wij de productpagina nu anders willen samen stellen. Geen aparte productafbeelding meer maar alle afbeeldingen, behorende bij het product, in de gallery.

Ik hoop dat in een nieuwe update van WooCommerce dit is opgelost. Ik zal toch niet de enige zijn die in de oude versie afbeeldingen heeft uitgesloten van de gallery en die toch wellicht weer wilt toevoegen. Tot die tijd.. oplossen voordat je gaat upgraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *