Uitklapmenu in wordpress

Iemand wil graag een uitklapmenu in wordpress. Nu heb ik al vaker gewerkt met de fold_page_list plugin, maar deze schuift alleen uit naar beneden als je erop klikt en de bedoeling was eigenlijk dat hij op mouseover al zou uitschuiven en dat je dan op een item kon klikken. En dan moest het menu liever niet naar onderen, maar naar opzij uitschuiven. Het Suckerfish menu wordt hier vaak voor gebruikt, dus op zoek naar een plugin. Ik kwam in eerste instantie terecht bij de ryans-suckerfish-wordpress-dropdown-menu plugin, maar eenmaal geinstalleerd en geactiveerd gaf hij aan dat er een opvolger voor deze plugin is:  de multi-level-navigation-plugin. Dus deze dan maar geinstalleerd in plaats van de suckerfish. Overal kom ik tegen dat er een css-generator zou moeten zijn waarmee je de css kunt generen voor je menu, maar helaas, deze blijkt onvindbaar. De plugin is gemaakt om een horizontaal menu te krijgen bij de header, maar dat wil ik niet. Ik wil een vertikaal menu in de sidebar. Een widget voor deze plugin is er niet, dus installeer ik de execphp plugin, waarmee ik een widget in de sidebar kan zetten waar ik de code voor het menu in kan zetten. Het vergt wat aanpassingen in de css, maar na veel gepuzzel staat het menu eindelijk netjes onder elkaar en schuift het keurig naast het menu uit. Kleur ed zijn nog niet aangepast, maar dat is van later zorg. Het schuift nu nog naar links uit in een rechter sidebar, maar naar rechts uitschuiven in een linkersidebar lijkt me nu ook wel te doen.

3 reacties

  1. Hi,

    Kun je mij vertellen hoe je de multilevel navigation plugin veranderd in een widget? Nu verdwijnt het menu telkens als ik een widget aan de sidebar toevoeg. Met execphp en de templatecode in een widget moet het kunnen lijkt me maar ik ben niet echt thuis in dit.

    Thanks, Michiel

    • De plugin zelf kent helaas nog geen widgets voor zover ik weet. Waarschijnlijk heb je de code in de sidebar voor het menu ingevoerd na de regel waarmee je de dynamic sidebar aanroept. Alles wat daaronder staat verschijnt alleen als er geen widgets zijn ingesteld (code is in het kort als er geen dynamische sidebar is, dan moet je het onderstaande laten zien) Je kunt de code voor het menu dus boven die regel neerzetten. Dan komen eventuele widgets daaronder.
      Anders kun je inderdaad met de php widget gaan werken. Deze plugin installeren en in de widget de php code neerzetten die het menu oproept. Met css moet je dan gaan zorgen dat het menu de juiste kant op uitklapt. Deze code kun je op de website van het menu aanmaken als je premium user bent. Ik heb dat ooit een keer gedaan. Een maand lid geweest en gelijk opgezegd. Kon ik voor weinig geld de css genereren die ik nodig had voor een vertikaal menu. Tenzij je natuurlijk zelf heel handig bent met css, dan kun je de css ook zelf maken. Verder is de support bij deze plugin erg goed moet ik zeggen. Op het forum vind je ook veel informatie. Wel allemaal engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *