Optie uitgelichte afbeelding/featured image weg?

Op een nieuw te bouwen website wil de opdrachtgever graag op elke pagina een eigen plaatje. Geen probleem denk ik. Ik installeer de featured image widget plugin en wil even een korte handleiding maken hoe zo’n plaatje dan in te voeren. Tot mijn grote verbazing heb ik in de editor niet de optie om een uitgelichte afbeelding te kiezen. Ook niet bij de scherminstellingen. Ik ga op zoek op internet en vergelijk de functions.php van dit theme met die van een ander theme waar het wel werkt. Beide zijn childthemes van Genesis en mijn idee is dat het bij Genesis eigenlijk standaard gewoon aan staat. Ik krijg via Twitter een link naar een functie die ik kan toevoegen aan mijn functions.php maar ook dat werkt niet. Dan wil ik kijken of de optie wel in de standaard mogelijkheid om plaatjes te uploaden staat. En dan zie ik dat ik daar alleen de optie met het sterretje heb en niet die van afbeelding, video en muziek. Er gaat mij een licht op. De website is gebouwd als Multisite en inderdaad, bij de netwerkinstellingen zie ik dat nergens een vinkje staat bij het uploaden van bestanden. Vinkje bij afbeeldingen en ja hoor… daar is ook de optie om een uitgelichte afbeelding plaatsen.

3 reacties

    • Heb je ook een multi-site installatie? En ben je de netwerkbeheerder? Dan moet je bij netwerkinstellingen aanvinken wat mensen mogen uploaden. Standaard staat daar niets aangevinkt. Je moet dan afbeeldingen, muziek en/of video aanvinken (al gelang wat mensen mogen) en dan krijg je ook de optie in de editor om afbeeldingen en dus ook de uitgelichte afbeeldingen/featured images te uploaden en in te stellen. Ben je niet de netwerkbeheerder, dan moet je deze vragen om in te stellen dat je afbeeldingen mag uploaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *