Uiterlijk

De motor van een wordpressblog is een database. Hierin staan alle teksten die geschreven zijn in het blog en alle instellingen. Het leuke en handige daarvan is dat je makkelijk van uiterlijk kunt wisselen zonder alle inhoud weer opnieuw te moeten invoeren. Dat maakt het ook makkelijk om nieuwe dingen toe te voegen of een seizoensgebonden uiterlijk te maken. 

Het uiterlijk van een wordpressblog kun je veranderen door een nieuw template aan te wijzen. Dit gaat verder dan het veranderen van een plaatje of de kleuren. De hele indeling kun je wijzigen door alleen al een ander template te kiezen. Dit maakt dat een wordpressblog niet als zodanig herkenbaar hoeft te zijn. Persoonlijk vind ik dat één van de grote voordelen van een weblog op een eigen domein tov een weblog bij één van de online aanbieders. Je zit dan toch meer vast aan een vast uiterlijk, meer eenheidsworst dus. Wel altijd oppassen welk template je kiest als je voor een standaard template gaat of een template die je vindt op internet. Er zijn natuurlijk meer mensen die juist voor dat template vallen.

Het mooiste natuurlijk is zelf een template (laten) maken, geheel naar eigen wens of in de stijl van je huisstijl. Ook dat is mogelijk met wordpress en daarin kan ik veel betekenen.

Een voorbeeld van een website waar ik de template voor heb gemaakt is de website van de afdeling Bennekom van Amnesty International.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *