Ticketverkoop voor Sempre Sereno

Verkoop de kaarten voor je event via je eigen website met het kaartverkoopsysteem voor WordPress. Voorstelling kiezen, stoelen reserveren, betalen en tickets per ommegaande in de mail. Sempre Sereno had binnen no-time bijna alle voorstellingen uitverkocht zonder dat ze daar veel extra tijd mee kwijt waren en zonder hoge kosten door verkoop via het theater.

“Kun jij een kaarverkoopsysteem voor onze WordPress website maken zodat we heel makkelijk onze kaartjes kunnen verkopen via de website? Het liefst dat mensen ook direct hun stoel kunnen bespreken.” Dat was de vraag die ik kreeg van musicalvereniging Sempre Sereno uit Wageningen. Na een kleine zoektocht op internet had ik een mooi systeem gevonden wat vele opties kende, zoals het reserveren van plaatsen, online direct betalen en het na betaling direct verkrijgen van de tickets.

Het systeem, Tickera, werkt samen met WooCommerce voor de verkoop en betaling van de tickets. Omdat je bij het systeem zelf helemaal een zaal kunt inrichten konden we de stoelreservering geheel op maat maken. Er zijn vele opties in de zaalinrichting. Zo kun je gewoon rijen met stoelen maken, maar ook meer een restaurant of café inrichting met tafeltjes en stoelen, of gewoon staplaatsen. Elke stoel is een eigen uniek nummer te geven zodat mensen hun stoel helemaal voor het uitkiezen hebben. Na betaling wordt de stoel op bezet gezet zodat een plaats niet twee keer verkocht kan worden. Voor Sempre Sereno betekende dit veel minder werk. Waar eerst de mensen via de mail konden aangeven voor welke avond(en) ze kaartjes wilden, daarna een mailtje ontvingen voor betaling, waarna, na betaling de kaartjes handmatig weer werden verzonden, gaat dat nu allemaal in 1 handeling, door de klant zelf. Ze zoeken de avond van de voorstelling, zien welke stoelen nog vrij zijn, kunnen deze reserveren, aangeven of ze studenten- kinder- of volwassenkaart willen, betalen en otnvangen daarna de tickets per ommegaande in hun mailbox.

De kaartverkoop van de voorstellingen verliep als een trein en al gauw waren bijna alle voorstellingen uitverkocht, zonder dat het de vrijwilligers van de Sempre Sereno heel veel werk kostte. De eerste keer dat ze het kaartverkoopsysteem gebruiken kostte iets meer tijd om alles in elkaar te zetten. De hele zaal moest nog ingericht worden. Voor volgende voorstellingen in dezelfde zaal kan deze gewoon hergebruikt worden, zodat bij volgende voorstellingen veel minder tijd nodig is om het systeem weer op te zetten. Het was de eenmalige kosten van de licentie en instellen van het geheel meer dan waard. Het kost de vereniging veel minder tijd. Natuurlijk bieden de meeste theaters ook aan om de tickets voor je te verkopen, maar vaak rekenen ze daar een bedrag per ticket voor. Met een paar voorstellingen en toch redelijk gevulde zalen kan dat bedrag best oplopen. Voor Sempre Sereno was dat in ieder geval de eenmalige investering in het systeem wel waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *