Testen met WordPress 3 beta

Hij komt er aan WordPress 3, dus ben ik op één blog daar wat mee aan het testen. Ik maak daarbij gelijk maar gebruik van de mogelijkheid om meerdere blogs er op te zetten. WordPress 3 is tenslotte een samenvoeging van het ‘gewone’ WordPress en WordPress MU (multi user). Met hulp van mijn provider gaat dat prima. Hij draait op een windowsserver wat hier en daar wat aanpassing betekent, maar het draait. Nu wilde ik wat videoplugins testen en daar gaat het fout. WordPress 3 maakt net als MU gebruik van een iets andere directorie structuur. Er is geen Uploads map in de wp-content, maar er is een map blogs.dir en daarin zitten per blog de mappen.

Ik werk nu op subdomein.domein.nl en daar gaat het fout. De mediabestanden komen te staan in www.domein.nl/wp-content/blogs.dir/1/files maar als ik een file upload en deze wil tonen zoekt hij het bestand in subdomein.domein.nl/files en daar staat het dus niet. Handmatig de link aanpassen is natuurlijk een optie, maar dit zou goed moeten gaan. Nu weet ik niet of dit een WordPress 3.0 probleem is, of dat het ligt aan de omweg die wij moeten maken omdat we een windowsserver hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *