Super- en subscript knop in de editor

Zo af en toe heb je een website waar heel veel vierkante meters of zo zitten. Dan is het altijd even worstelen met wat html code om een tweetje de lucht in te krijgen. Als een klant dat nu vaak nodig heeft, wilde ik nog wel eens de Tiny MCE Advanced plugin installeren waar ik mijn eigen knoppenbalk mee kon samen stellen. Maar op zich wel groot geschut voor alleen een klein tweetje in de lucht.

Nu vond ik, zoekend naar wat anders, opeens een stukje code waarmee je knoppen kunt toevoegen.

Voor super- en subscript is dit:

[php]
function my_mce_buttons_2($buttons) {
/**
* de knoppen voor super- en subscript actief maken
*/
$buttons[] = ‘sup’;
$buttons[] = ‘sub’;
return $buttons;
}
add_filter(‘mce_buttons_2’, ‘my_mce_buttons_2’);
[/php]

Dit stukje code voeg je toe aan de functions.php van je actieve theme.

En natuurlijk kun je meer verborgen knoppen toevoegen, bijvoorbeeld voor een hr. Alle buttons vind je op de website van TinyMCE

Wil je ook graag gewijzigde knoppen maar is bovenstaande abacadabra voor je? Neem dan [intlink id=”458″ type=”page”]contact[/intlink] met me op.

2 reacties

  1. Ik heb dit geprobeerd. Maar bij mij werkt het niet. Ik gebruik het enfold thema en de avia layout builder. Kan het daar mee te maken hebben?

    Iemand nog tips hoe ik het toch voor elkaar kan krijgen?

    • Je kunt de plugin Tiny MCE Advanced installeren waarmee je zelf de knoppen in de editorbalk helemaal kunt bepalen. Als je een page builder gebruikt kan het zijn dat die de knoppenbalk overruled, dus dat de plugin ook niet zou werken. De code is voor de originele knoppenbalk in de WordPress page editor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *