Shortcode in een widget

Op een nieuwe WordPress website met WooCommerce wilde ik graag een productcarousel laten draaien. Ik had een mooie gevonden van CodeCanyon, maar die werkt alleen met shortcode of iFrame. Iframe ging niet werken omdat je dan ook de hele adminbar in beeld krijgt als je zelf bent ingelogd. Widgetondersteuning heeft deze plugin niet en ik wilde graag deze carousel in een widget laten draaien (of anders in ieder geval de php code in mijn home.php kunnen zetten). Shortcode in een widget ging niet werken. Ik zag gewoon de code staan en geen carousel. Maar een korte zoektocht op google leverde de volgende oplossing:

Zet de regel add_filter(‘widget_text’,’do_shortcode’); in je functions.php en de zaak is opgelost.

Carousel draait nu netjes in een widget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *