Samenvatting pagina

Op een nieuwe website die ik aan het maken ben maak ik gebruik van de Genesis slider. Hiermee maak je een slider van berichten of pagina’s, die samen met een afbeeldingen in elkaar over gaan. Deze nieuwe website (nog niet online) bevat een heel assortiment van gebak en het leek mij leuk om in deze slider elke assortimentpagina voorbij te laten komen om zo ook direct een beeld te geven van het complete assortiment van het bedrijf. Zo gezegd zo gedaan. Mooie foto’s van de taarten, gebakjes en hapjes gezocht en de pagina’s in de slider gezet. Maar de tekst waarmee de pagina begint vond ik toch wat minder voor in de slider. Daar wilde ik graag een stukje eigen tekst – even een stukje reclame meer voor de producten. Slider zo ingesteld dat hij de excerpt zou laten zien en dan bij de pagina de tekst in de samenvatting zetten. Maar daar liep ik tegen iets onvoorzien op. De pagina’s kennen standaard geen samenvatting. Deze zit alleen bij de berichten. Gelukkig is er twitter en kreeg ik via Marko Heijnen al rap de oplossing:

Voeg aan de functions.php van je theme de volgende regel toe:
/** add page excerpt */
add_post_type_support( ‘page’, ‘excerpt’ );

En dat werkt. Opmerking was wel dat het logisch was dat het niet standaard in WordPress zit omdat je normaal gesproken geen samenvatting van een pagina maakt, itt berichten. Maar met de featured page widget of in mijn geval de Genesis Slider is het toch wel makkelijk om te hebben.

Eén reactie

 1. Hoi Karin
  Ik testte het zojuist, en het werkt niet, wellicht is het na 5 jaar ook tijd voor verandering, ik googlede even verder, en vond dit:
  [code]
  /**
  * Enables the Excerpt meta box in Page edit screen.
  */
  function wpcodex_add_excerpt_support_for_pages() {
  add_post_type_support( ‘page’, ‘excerpt’ );
  }
  add_action( ‘init’, ‘wpcodex_add_excerpt_support_for_pages’ );

  [/code]
  dit werkt wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *