regiofoodvalleyRegio de Vallei gebruikt graag het internet voor haar communicatiedoeleinden. Voor nieuwe projecten zetten ze dan ook een nieuwe website in. Zo wilden ze ook graag voor het FoodDebat de website regiofoodvalley.nl. De bouw van de website mocht ik weer doen, het ontwerp is van Studio Flip. Dat was best lastig in het begin, want de website moest weer net als de andere sites in wordpress gebouwd worden, maar de ontwerper had niet direct een ontwerp wat makkelijk in een wordpresstheme was om te zetten.
Op homepage zouden verschillende tekstblokken komen en rechts een kolom voor een column. Waar de vormgever erg aan vasthield waren de plaatjes bovenin een tekstblok, boven de titel van het stukje.Als je in wordpress een plaatje via de editor in de tekst wilt toevoegen, dan komt dit plaatje in dezelfde div als de tekst, dus in één blok onder de titel. Plaatje en tekst zijn eigenlijk niet direct te scheiden. Nu is daar wel weer een plugin voor te vinden, maar daarbij kun je niet aangeven waar het plaatje moet komen. Waarschijnlijk is dit wel te achterhalen in de code van de plugin, maar in ieder geval niet in de settings. Om het geheel toch goed voor elkaar te krijgen heb ik daar zelf maar wat code voor gemaakt. Voor de opdrachtgever is het nu wel zaak om het plaatje in eerste instantie met een vaste bestandsnaam, waarin de postID is verwerkt, op te slaan.
Tijd om e.e.a. goed uit te zoeken was er helaas niet, maar ik hoop voor een aantal zaken toch wat meer een oplossing in een plugin te vinden. Maar op dit moment staat de website. Iets wat op zeer korte tijd gerealiseerd moest worden.

Eén reactie

  1. Karin heeft in zeer korte tijd een mooi stukje WordPress geleverd. Ik moest af en toe wat streng zijn maar ze heeft het dan toch maar voor elkaar gekregen. Er had nog veel meer uitgewerkt kunnen worden maar daar was door de congresdatum geen tijd voor. A job well done.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *