Een van de dingen die mensen vaak op hun website zouden willen is iets van een activiteitenkalender of een overzicht van te geven cursussen of workshops. Bij WordPress zijn verschillende plugins te vinden die iets van een activiteitenkalender aan de website kunnen toevoegen. Al eerder besprak ik [intlink id=”311″ type=”post”]diverse agendaplugins[/intlink]. Daarnaast heb ik al eens gewerkt met de Events-manager (nog geen bericht over gepost), maar elke plugin had, naast heel wat voordelen, toch ook wel wat gebreken. Op een van de websites waar ik nu mee aan het werk ben moet een overzicht komen van workshops. Een kort overzicht op de homepage en dan via een link een bericht met uitgebreide informatie. We zijn gestart met de Events-Manager. Deze doet eigenlijk precies wat we willen op één ding na: de tekst keurig weergeven. Daarnaast wilden we graag onderscheid maken tussen cursussen en workshops en die waren lastig in één overzicht te vangen. Omdat de tekst zo lelijk werd weergegeven maakten we ook een aparte categorie voor de agenda aan, waarin we dezelfde tekst zetten als in de events-manager. Dubbel werk dus. Waarom toch de events-manager? Als je de workshops en cursussen in een post zet, dan zet WordPress die op volgorde dat de berichten zijn geplaatst. Dat is voor een overzicht van trainingen natuurlijk lastig, of je moet gaan werken met antidateren.

Maar nu hebben we toch een tussenoplossing gevonden. Zolang er geen goede plugin is voor het weergeven van de trainingen, maken we gebruik van de plugin PostMash. Met deze plugin kunnen we de volgorde van de berichten zelf bepalen. Alle berichten kunnen we gewoon op de geplaatste volgorde laten staan, behalve de berichten voor de agenda. Die slepen we nu netjes op de volgorde van de trainingsdata en klaar zijn we.
Er is een verbeterde versie van de plugin, namelijk PostMash filtered. Het verschil met de andere is dat je bij deze versie kunt filteren op categorie. Maar met de nieuwe versie van WordPress (3.0.1) werkt dat niet perfect. Wat ik ook probeer, de volgorde blijft omgekeerd. Dan maar niet filteren en wel de juiste volgorde met PostMash zelf.

Handig tot er een event plugin komt die wel aan alle eisen voldoet

2 reacties

 1. Hallo Karin,

  Deze post is al wat ouder, maar ik heb hem toch met veel plezier gelezen. Dat wilde ik je laten weten. En ik heb een vraag.

  Bij events-manager en event-espresso beschik je over een volledige omgeving voor online inschrijvingen. Je kunt deelnemerslijsten uitdraaien, online betalingen zijn mogelijk en je kunt zelfs betalingsherinneringen sturen. Ik neem dat die functionaliteit niet in PostMash zit. Of wel?

  Ik deel je ervaring dat events-manager complex is en er zitten waarschijnlijk onvolkomenheden in. Dus dat je naar een eenvoudiger alternatief zoekt lijkt me logisch. Heb je in die context naar de Eventr plugin gekeken?

  • PostMash is niet echt een eventplugin. Ik gebruik hem hier alleen om normale berichten in een eigen volgorde te zetten omdat we met een event-plugin niet konden bereiken wat we wilden.
   Ik ben me nu ook meer aan het concentreren op het gebruik van custom post types voor bijvoorbeeld een eenvoudige agenda.
   Ik zal in ieder geval die Eventrplugin eens bekijken. Dank voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *