Dit wordpresslog maakt gebruik van een plugin wat wordpress koppelt met het foto-gallerycript Coppermine. Dat is ontzettend handig. Aan de ene kant maak je een foto-albums in de gallery en door de koppeling kun je de foto’s vrij makkelijk bij je stukjes plaatsen. Het leuke is dat er ook een widget is (klein scriptje waarmee je allemaal leuke gadgets kunt toevoegen in de sidebar) waarmee je random foto’s uit een specifiek album kunt laten zien.
Het enige lastige is dat de plugin heel moeilijk op internet te vinden is. Via via ben ik eraan gekomen, want de meeste links die je vindt verwijzen naar een site die er inmiddels niet meer is. Gelukkig zijn er altijd  mensen die de plugin dan op hun eigen weblog ook aanbieden. Ik zal me daar maar bij aansluiten. Coppermine 3.10 is een plugin waarmee je wordpress aan Coppermine koppelt. Lees eerst het readme bestand voor de juiste installatie.

4 reacties

  1. Dank je Doris. Een opdrachtgever wilde zoiets, dus ik ben aan het zoeken geslagen. Ik zal de links weer even verzamelen.

  2. Ondertussen is de header iets gewijzigd en is ook Coppermine niet meer het albumtool wat ik op dit weblog gebruik. Maar daarover zal ik in een berichtje meer vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *