Plugins; waar en waarom?

Om aan bepaalde eisen van de opdrachtgever te voldoen ga ik op zoek naar een plugin waarmee ik dat kan bewerkstelligen. Ik zoek wat, download wat, installeer wat, haal het weer weg, tot ik de juiste heb gevonden. Nu heb ik ondertussen een heleboel plugins gedownload en op de schijf staan, maar weet ik niet altijd meer waarom iets nu wel of niet geinstalleerd is en vooral ook op welke site en met welk doel. Handig was het wellicht geweest om dat bij te houden. Nu ben ik dus soms voor eenzelfde iets weer in de lijst aan het zoeken welke plugin ik ook alweer had gebruikt of juist waarom ik een plugin ergens niet geactiveerd heb staan en welke ik dan wel voor dat doel daar heb gebruikt. Een lastig iets, want er zijn veel plugins die ongeveer hetzelfde doen, maar juist net weer iets verschillen waardoor je altijd aan het zoeken blijft.

Dus het voornemen om dat toch wat beter te gaan bijhouden. Niet alleen voor mezelf, ook handig om tegen mensen te kunnen zeggen dat je voor een doel een leuke plugin hebt gevonden en dat ze die op die en die site in werking kunnen zien.

Weer een goed voornemen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *