Pagina volgorde

Een vraag die vaak voorbij komt is het op volgorde zetten van de pagina’s in het menu. Nu zijn er verschillende manieren om ze op volgorde te zetten, te bepalen in de php code bij bijvoorbeeld de wp_list_pages. Hierbij kun je instellen of je de pagina’s alfabetisch of op eigen volgorde wilt zetten (sort_column: post_title of menu_order zie ook Codex). Alfabetisch op titel is natuurlijk duidelijk, maar voor de menu_order ofwel de eigen volgorde zijn er verschillende manieren: gebruik maken van de optie in WordPress zelf of gebruik maken van ÊÊn van de plugins die dit regelt.

Optie in WordPress

Bij het aanmaken van een pagina heb je de optie om een cijfer bij Pagina volgorde neer te zetten. Pagina’s met een 0 komen vooraan, hoe hoger het cijfer, hoe verder naar achteren/onderen. Zijn er meer pagina’s met hetzelfde volgorde nummer dan zal de laatst geplaatste pagina bovenaan komen. Later kunnen de volgordecijfers makkelijk toegevoegd worden bij Pagina’s bewerken – snel bewerken.

My Page Order plugin

Er zijn ook diverse plugins die dit makkelijk voor je regelen, zoals de My Page Order plugin. Eenmaal geinstalleerd komt er een extra optie in het Pagina menu. Hier kun je de volgorde van de pagina’s makkelijk bepalen door de pagina’s naar de juiste positie te slepen.

CMS Tree Page View plugin

De CMS Tree Page View plugin doet in grote lijnen hetzelfde als My Page Order. Er komt een extra optie in het Pagina menu. Je krijgt een ’tree’ van de pagina’s waarin je ook weer makkelijk de pagina’s op de juiste plek kunt schuiven. In een eerder bericht over de[intlink id=”664″ type=”post”]CMS Tree Page View [/intlink]plugin schrijf ik ook over de andere handigheidjes van deze plugin.

3 reacties

    • Wacht met smart op 3.0 – heb al een beta draaien op ander domein. Maar krijg veel vragen over de volgorde, dus dacht… ik waag er even een blogje aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *