Opstekertje

Gisteravond was ik uitgenodigd op een avond van een ondernemersvereniging. De avond ging over veilig internetten en dan vooral over hoe veilig is onze informatie, website en systemen. Het was een avond met veel verrassingen. Zo had de spreker een mailtje gestuurd om van de gasten wat informatie te krijgen. Iedereen had dit braaf ingevuld en terug gestuurd. Maar onbewust hadden we veel meer teruggestuurd dan we  wisten. Zo kon hij ons vertellen dat op 2 mensen na, iedereen een te oude versie van Java op zijn pc had staan, dat bij de meeste mensen Flash geupdate moesten worden en dat hetzelfde gold voor de Acrobat Reader. Ook wist hij te vertellen dat er iemand in het gezelschap was met een 5 jaar oude NAS die nooit was geupdate. En zo waren er meer eye-openers. Ook voor mij.

Maar er was ook een flinke opsteker. Ik heb namelijk de website gebouwd van één van de ondernemers. Natuurlijk in WordPress. De spreker dacht deze wel even te kunnen hacken, maar helaas, dat was hem niet gelukt. Ik kreeg dus en public, de opsteker dat de site gebouwd was door een gedegen webbouwer die haar zaakjes goed op orde had. Alles was geupdate naar de laatste versies, er zaten geen leks in en het was dus niet mogelijk deze website te hacken. Het enige wat hij vond (gefrustreerd als hij was geworden (zijn eigen woorden) dat hij niets had kunnen vinden) was een plaatje van een pot pindakaas als hij het zoekveld leeg liet en toch op zoeken klikte. Daar hebben we met elkaar smakelijk om gelachen. Voor mij was daar de verrassing dat je dus met een leeg zoekveld dingen kunt vinden die je niet aan de voorkant wilt en waar je dus altijd even op moet checken. En die pot pindakaas dan… tja, je legt wel eens iets uit aan de klant, bijvoorbeeld hoe je een plaatje moet uploaden en plaatsen. En dan pak je gewoon het eerste beste plaatje dat je tegenkomt op je computer.. in dit geval dus die pot pindakaas 😉

Maar het was natuurlijk een zeer leuke opsteker om in een volle zaal genoemd te worden als bouwer van een degelijke WordPress website. Die kon ik mooi in mijn zak steken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *