Nieuwste wordpress versie en een eigen template

WordPress is hevig aan het ontwikkelen, de upgrades volgen elkaar op. Op dit moment is versie 2.6.1 uit. De problemen met het uploaden en plaatsen van plaatjes in de post lijkt opgelost en ook wat andere kleine schoonheidsfoutjes zijn eruit. Ik moet zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van de nieuwe plaatjes uploader nu. Het ziet er allemaal mooi uit en het lijkt allemaal goed te werken. Totdat ik een plaatje ga in een post wil zeggen. Ik geef netjes aan welk formaat en dat ik het plaatje links wil plaatsen, zodat de tekst er netjes rechts langs kan lopen. Het ziet er in de editor allemaal goed uit, maar eenmaal gepubliceerd blijft er niet veel van over. In de bron zie ik dat er een class wordt aangemaakt, maar daar kan kennelijk wordpress maar weinig mee. Ik besluit eens in de css van de default-theme te kijken en inderdaad zijn daar een aantal zaken opgenomen voor de positionering van plaatjes. Na het kopieren en plakken in mijn eigen css gaat het wel goed. Iets om in de gaten te houden. Wellicht dat wordpress iets moet maken waarbij er gewoon twee stylesheets zijn. Een algemene voor dit soort zaken en eentje die het geheel van je template regelt. Want ze kunnen wel leuk allerlei dingen gaan verzinnen, maar het blijft natuurlijk wel handig om te zorgen dat het ook allemaal wel (in welk template dan ook) uitgevoerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *