Nieuwe versie van Genesis 1.9 uit

Vandaag is de nieuwe versie van Genesis uitgekomen. Versie 1.9 alweer en nog even wachten op de update die hierna komt… 2.0!
Een paar belangrijke punten van Genesis 1.9:

  • De standaard look van Genesis is gewijzigd. De style.css is geheel op nieuw geschreven en compacter gemaakt. Er is meer nadruk komen te liggen op flexibiliteit en mobiel responsive design.
  • Ook maakt Genesis 1.9 gebruik van de rem-eenheid voor maten. IK vind dit wel een vooruitgang. Ik had zelf altijd ruzie met de em-eenheid, zeker bij geneste elementen, waar je dan altijd weer nieuwe css voor moest maken omdat tekst opeens veel groter of juist veel kleiner werd. Mooi van Genesis is dat ze een pixel fallback hebben omdat niet alle browsers de rem-eenheid ondersteuning
  • Tijdens de ontwikkeling zijn ook een paar widgets gesneuveld. De categorie en Pagina menu-widgets zijn verdwenen. De pagina menu widget kan ik begrijpen. Ik denk dat al steeds meer mensen de menu-optie van WordPress gebruikten. De categorie widget snap ik niet helemaal, omdat die toch nog wel gebruikt wordt bij de blog-optie. Hoe het precies zit weet ik (nog) niet, aangezien ik gewoon nog de categorie-widget hier op mijn site zie staan, na de update naar versie 1.9. Twee andere widgets zijn niet echt verdwenen, maar zitten niet meer in het basisframework, maar moeten als aparte plugin gedownload en geactiveerd worden. Het gaat dan om de widgets: eNews & Updates en de Laatste Tweets.
  • Verder gaat Genesis steeds verder met HTML5 support

Binnenkort dus maar eens het nieuwe childtheme voor Genesis downloaden en de style.css bestuderen. De update naar Genesis 2.0 is gepland voor het voorjaar 2013.. dus daarvoor nog even geduld.

Genesis is een framework voor WordPress en is ontwikkeld door StudioPress

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *