Nieuwe Twitter API

Er zijn veel manieren om je WordPress website met Twitter te laten samenwerken. Er zijn plugins voor gemaakt, of je kunt code vanaf de Twittersite op je website zetten. En tot voor kort werkte dat allemaal meestal tot grote tevredenheid. Zelf maakte ik gebruik van de Twitterplugin van CBnet waarmee ik een overzicht van mijn favoriete tweets in de sidebar zette.

Tot voor kort… want Twitter heeft zijn API vernieuwd en nu werken de plugins en codes niet meer. Wil je iets met Twitter op je website dan moet de code of plugin werken met de Twitter API 1.1. Veel favoriete plugins zoals TweetBlender, Twitter Pro, de Genesis Laatste tweets plugin en ook mijn favoplugin CBnet werken nog met de oude API en geven nu een melding dat er geen tweets zijn gevonden. Het is nu dus wachten op de ontwikkelaars van deze plugins en hopen dat zij snel met een upgrade van hun plugin uitkomen.

Ondertussen heb ik wel tips voor 2 werkende plugins gevonden. Twitter Widget Pro en Tweeple. De eerste is uitermate geschikt voor het tonen van je laatste tweets in de sidebar, overzicht met een bepaalde hashtag of van een bepaald account. Veel mogelijkheden, behalve het door mij gezochte overzicht van favoriete tweets. Daarvoor is Tweeple meer geschikt. Deze werkt met twitterfeeds. Minpuntje van de laatste. Hij laat wel de tweets zien, maar de naam van de twitteraar ontbreekt. Maar dat is beter dan niets.

Beide plugins werken niet direct out of the box. Je moet eerst een twitterapplicatie aanmaken die zorgt dat de plugin geautoriseerd is om te communiceren met Twitter. Dat is even uitzoeken, maar eigenlijk wijzen de te nemen stappen voor zich. Wel even opletten dat je wellicht niet al een keer een twitterapplicatie hebt aangemaakt. Die kun je namelijk gewoon weer gebruiken. Een nieuwe aanmaken voor dezelfde website kan wel, maar werkt niet (heb ik gemerkt).

Nu dus hopen dat de ontwikkelaars snel alle bekende en geliefde plugins weer updaten. En mocht je nog een Twitter plugin weten die al geschikt is voor de Twitter API 1.1 – meld het bij de reacties.

3 reacties

 1. Hi, bedankt voor je posting, handig!

  Ik heb Tweeple geinstalleerd en een een applicatie aangemaakt m.b.v. de installatie video van Tweeple. Echter krijg ik de melding:

  Twitter sent back an error. Error code: 404

  Enig idee wat ik niet goed doe?

  Groeten,

  Laurens

  • Ondertussen weet ik waarom: plugin moet je handmatig uploaden: zipbestand van je desktop, dan werkt het. Dus niet vanaf de WordPress plugin directory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *