NextGen Gallery en custom fields

Op het [intlink id=”622″ type=”post”]LeerLokaal[/intlink] wilde de opdrachtgever graag op een specifieke pagina een slideshow in de sidebar van een bepaalde gallery. Nu had ik daar al NextGen gallery op geinstalleerd maar deze heeft wel een widget voor een slideshow, maar dan zou ik voor elke pagina waarop een andere gallery zou moeten komen een eigen sidebar moeten maken, of ik zou vele slideshow widgets in een sidebar moeten maken en dan via widget logic moeten aangeven welke slideshow op welke pagina zou moeten komen. Het liefst had ik gewoon een Custom Field Widget waar ik dat mee zou kunnen regelen, maar dat bleek niet mogelijk. Na wat zoeken kwam ik al wel de Custom Field Gallery tegen voor NextGen, geen widget, maar een stuk code wat je in de sidebar hard codeert en waarmee je dan in je custom field NextGen kunt oproepen – als slideshow, foto enz.

Het custom field krijgt als key ‘gallery’ en de waarde die je in het veld zet is exact dezelfde waarde die je anders in de post zou krijgen, tussen de []. En het werkt perfect. Enige nadeel is dat de code hard gecodeert in de sidebar.php staat, dus onder of boven de code voor de dynamische sidebar. De gallery slideshow komt dus altijd helemaal bovenaan te staan of helemaal onderaan. Het is nu nog kijken hoe ik het stukje code kan omzetten in een soort custom field gallery widget, zodat ik de slideshow daar op de sidebar kan zetten waar ik hem hebben wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *