Lightbox plugins

Ik maak al jaren gebruik van een Lightbox plugin. Het is een mooie mogelijkheid om in de tekst een beschaafd formaat plaatje te zetten en mensen toch op een leuke manier de uitvergrote foto te kunnen tonen. Ik maak dan meestal gebruik van de Lightbox-2 plugin van Rupert Morris, maar op de een of andere manier had ik op de website van een klant een andere plugin gezet, die heel verwarrend, ook Lightbox 2 heet. De plugin werkte hetzelfde en had ook in Dashboard zo’n beetje het zelfde admin-menu. Geen punt dus. Tot mijn klant gebruik ging maken van de gallery-optie in WordPress en onder elk bericht 3 foto’s zette in die gallery. Netjes ingesteld dat de link van de afbeelding naar de afbeelding moest gaan en niet naar de pagina, maar toch… geen lightbox effect. Wel op alle andere afbeeldingen op de website.Dus zoeken naar andere opties. Dan zijn er heel wat lightbox plugins. Lightbox-gallery en Lightbox-plus heb ik verder nog geprobeerd. Lightbox gallery viel tegen. Het lightbox effect werkte niet en de andere javascript optie vond ik niet mooi. Lightbox Plus is ook een hele mooie plugin. Hier heb je ook heel makkelijk de mogelijkheid om de kleur te wijzigen. Beide plugins reageerden wel op de foto’s in de gallery.

Maar toen wilde ik er een blogpost aan wijden en keek ik eens goed naar de plugin die ik als eerste geinstalleerd had. Dit bleek dus niet de plugin van Rupert Morris te zijn. Na installatie van de plugin van Rupert Morris kon ik de andere twee weer uitzetten en verwijderen. De plugin van Rupert Morris werkt ook samen met de WordPress gallery. Ben dus weer terug bij mijn oude vertrouwde plugin, maar ga toch de opties van Lightbox Plus eens verder bekijken. Die lijkt meer mogelijkheden te hebben.

Eén reactie

  1. Beste Karin,
    Je hebt mij in het verleden enkele keren uitstekend geholpen en nu heb ik opnieuw een vraag. Ik zoek een Lightbox. Je schrijft dat je de Lightbox van Rupert Morris kunt aanbevelen. Die kan ik echter niet vinden, is oo k al 8 jaar niet meer bijgewerkt. Welke is dan een goede?
    Belangrijker is: Hoe moet ik die installeren? Ik installeer en activeer. Dan ga ik in de foto naar de link en vul mediabestand in. Klik ik vervolgens op de foto in klein formaat en dan gebeurt er niets.
    Graag advies.
    Peter Penders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *