Klanten helpen in coronatijd

Corona heerst, je hebt een beroep waarbij je je klanten moet aanraken of in ieder geval binnen de kring van 1,5 meter moet zijn om je werk goed te kunnen doen. Dan kun je dus op dit moment je werk niet meer doen. Maar het kan best zijn dat je klanten je toch nodig hebben en dat je ze op een andere manier wel kunt helpen.. door korte instructie-filmpjes bijvoorbeeld en deze via je website aanbieden.

Video en documenten

Enkele manieren om je klanten toch te helpen is het geven van instructies via beeld of tekst met afbeeldingen, ofwel korte filmpjes en pdf documenten. Hierin kun je kort uitleggen hoe de klanten zichzelf tijdelijk kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde oefeningen om spieren soepel te houden, of instructie hoe je je haar tijdelijk op een beetje goede manier kunt bijwerken. Vragen van klanten komen vaak vanzelf en op deze manier kun je er zo op inspringen. Veel vragen zijn hetzelfde en dus zijn de antwoorden op meerdere klanten van toepassing.

Afgeschermd klantendeel

Op je website kun je een afgeschermd deel maken waar je je klanten toegang tot geeft en waar je deze documenten en/of filmpjes neerzet. Klanten krijgen een inlog en daarmee kunnen ze op jouw website terecht voor informatie, oefeningen, instructies enz. Moet je de website dan gelijk vol zetten? Dat kan, maar je kunt ook op een vraag van een klant wachten, de instructie in een algemene video zetten en de klant daarna van een inlog voorzien en toegang geven tot deze uitleg. Daarnaast kun je natuurlijk vooruit werken en meerdere filmpjes maken waarvan je weet dat deze voor klanten informatief zijn. Zo kan ik mij voorstellen dat iemand met een manicure praktijk instructies filmpjes zou kunnen neerzetten hoe je in deze dagen van veel handen wassen en ontsmetten met alcohol toch een beetje mooie hele handen houdt.

Meer informatie

Ook je klanten op een zo goed mogelijke manier willen helpen tijdens coronatijd, neem dan gerust contact met me op voor de mogelijkheden die voor jou en jouw klanten het best passend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *