Homepage en berichtenpagina

Druk bezig om de bestaande website van Karin Bosveld (the mindful coach) om te zetten naar een website met wordpress als CMS. Ze had een website én een weblog en wilde deze graag gecombineerd hebben. Het website gedeelte bestaat uit statische pagina’s. Voor het blog gedeelte heb ik een statische pagina ‘Blog’ aangemaakt. Bij de instellingen heb ik aangegeven dat de homepage de statisch pagina ‘Home’ is en dat ‘Blog’ de berichtenpagina is. Op de website staat ook een aanmeldmogelijkheid voor een nieuwsbrief. Het bleek dat het aanmelden alleen goed gaat als dit formuliertje op de homepage staat. Het formulier maakt namelijk gebruik van een Opt-in en deze komt voor bevestiging terug op de homepage. Het gaat fout als daar het formulier niet staat. Geen probleem. Ik maak drie verschillende sidebars en daarmee naast de index.php nog twee paginatemplates: een home.php met daarop de sidebar waar het nieuwsbriefformulier opgezet kan worden, een pagina.php voor de andere pagina’s met een sidebar waar alleen een custom field widget op komt en vervolgens een blog.php voor de blogpagina waar een sidebar opstaat met de nodige widgets. Zo gezegd, zo gedaan. Maar helaas. Op de blogpagina verschijnt alleen het formulier van de nieuwsbrief en als ik in de bron kijk, dan zie ik dat hij gebruikt maakt van de home.phpNavraag bij Women on the Web levert direct een vraag van Hiranthi op: Heb ik die template voor de homepagina toevallig home.php genoemd? Ja dus. En als ik deze hernoem naar thuis.php gaat alles goed. Voor wordpress maakt het dus niet uit dat mijn berichtenpagina niet de daadwerkelijke homepage is. Hij pakt deze pagina voor de index.php. Ook al koppel ik mijn blogpagina aan een template (blog.php in dit geval). WordPress overruled dit als er een home.php is.

Meer over de hierarchie van de template-pagina’s in de codex van wordpress

2 reacties

  1. Van mij mogen jouw bloglezers best even zien om welke website het gaat, ik ben er erg blij mee, het werkt allemaal fantastisch en ik kan voortaan lekker bloggen op mijn site. Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *