Help, ik kan niet meer inloggen

Binnen een mailgroep zie ik die vraag vaak voorbij komen “Help, ik kan opeens niet meer inloggen bij WordPress”. Even geleden zag ik ook weer deze noodkreet langskomen. Wat is er dan meestal aan de hand. De website stond even op een subdirectory om opgebouwd te worden, bijvoorbeeld in de map WordPress en je kon bij de website via www.domeinnaam.nl/wordpress. Als de website klaar is, vindt de verhuizing naar de root plaats door de index.php aan te passen en in de root te zetten. Bij de instellingen moet je dan nog even de home-url wijzigen naar www.domeinnaam.nl. En dan kan er wat fout gaan. Gevolg… je kunt niet meer bij de website. Gelukkig is er een oplossing. Ga naar de database van je WordPress website (via het control panel van je hostingpakket of via de url naar phpMyAdmin), zoek daar de options-tabel op, standaard wp_options (tenzij je voor een andere prefix hebt gekozen) en klik op de tab Verkennen. Zoek in de tabel naar site-url en kijk of de url goed is, zoniet, wijzig deze dan. Hetzelfde geldt voor home-url, Controleer of deze goed is en wijzig hem eventueel. Vaak is één van deze twee niet goed en als je deze url weer aanpast kun je zo weer bij je WordPress website.

Vind je het eng om zelf aan te passen en zoek je hulp om dit voor je uit te voeren? Neem dan [intlink id=”458″ type=”page”]contact[/intlink] met mij op.

105 reacties

 1. Karin,

  Geen van deze opties werkt bij mij. Ik kan nergens meer in. Ik krijg gewoon een wit scherm. Wat ik ook achter mijn URL zet het blijft wit. Ook met MyAdmin er achter.

  Ik snap er niets meer van en zit met mijn handen in het haar.

  Mvg Wouter

  • Hoi Wouter,
   Als eerste is het belangrijk te weten wat je hebt gedaan voordat je opeens een wit scherm kreeg. De opties hierboven genoemd zijn voor als je WordPress hebt opgebouwd op een subdirectory en nu vanaf de root wilt benaderen (index.php van de root van WordPress aanpassen en in de root zetten. WordPress staat nog in de subdirectory (WordPress Adres), maar de website zie je op de root (website adres))
   Dus welke stappen heb jij gedaan, sommige zijn makkelijk terug te draaien namelijk.
   De optie MyAdmin achter de url (meestal is het phpMyAdmin, maar meer informatie over het benaderen van de database op jouw domein bij je hostingprovider) is alleen om toegang te krijgen tot de database. Dat kan in jouw geval anders zijn.
   Maar jouw laatste activiteiten op de site zijn belangrijk om uit te vinden waarom jij een wit scherm krijgt.
   Karin

   • hallo.
    ik zit ook met een probleem. ik zal lekker te lezen over hppt naar https en na de aanpassing op de settings/algemeen heb ik de url zomaar eventjes veranderd om het te testen. en woep weg is mijn website. mijn website. nu als ik de website wil bewerken, dan geeft hij bij google op de url een https…………… in plaats van de normale url hiervoor namelijk http………… ik kan ook niet meer inloggen op de wordpres, wan hij geeft deze foutmelding aan.

    Deze site is niet bereikbaar

    De webpagina op https://energietodo.nl/wp-login.php is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.
    ERR_SSL_UNRECOGNIZED_NAME_ALERT

    svp kan iemand mij helpen

    • Hallo Jamal

     Bekend probleem, maar makkelijk op te lossen. Je moet daarvoor wel toegang hebben tot de database. Daar kun je in de options tabel de home en de site url weer aanpassen naar http. Om over te gaan naar https moet je eerst een ssl certificaat bij je hoster aanvragen. Als dat op de server is geinstalleerd kun je de url pas aanpassen naar https. Mocht je dit niet lukken mail me dan even via het supportformuliler via WordPress ondersteuning pagina

 2. Hallo,

  Kan iemand mij helpen?
  Ik ben afgelopen vrijdag aan het werk geweest in WP.
  Later wil ik weer inloggen en het lukt met geen mogelijkheid.
  Ik heb mijn wachtwoord niet veranderd.
  Wat ik nu ook doe, gebruikersnaam kent hij niet meer en wachtwoord ook niet. Wanneer ik een nieuw wachtwoord opvraag is mij gebruikers weer onjuist.
  Het bedrijf waar mijn domeinnaan is ondergebracht kan me niet helpen en moet nu toch echt verder.

  Heeft iemand een oplossing voor me??

  • Het is natuurlijk lastig precies na te gaan wat er aan de hand is. Ben jij de enige met toegang tot de admin van WordPress? Als je via wachtwoord vergeten je wachtwoord opvraagt hoef je alleen je mailadres op te geven waarmee je bent aangemeld. Je krijgt dan een mail waarin je gebruikersnaam staat met een link om je wachtwoord te wijzigen. Herkent hij ook deze gebruikersnaam niet?
   Kan het zijn dat een andere admingebruiker jouw profiel heeft verwijderd?

 3. Hellup! Ik heb geprobeerd de plugin wp e commerce te installeren, daarop liep word press vast en nu kan ik niet meer inloggen en ook is mijn website niet meer zichtbaar. Wie o wie kan mij helpen?

  • De handigste manier om weer te kunnen inloggen is via de ftp de map voor de e-commerceplugin te hernoemen. WordPress herkent hem dan niet meer en zal de plugin uitschakelen. Je kunt dan weer in WordPress en uitzoeken waarom WordPress vastliep. De map vind je in wp-content/plugins. Zelf zet ik gewoon een 2 achter de map naam, dit is voldoende. Je hebt dus wel toegang tot de ftp-server nodig.

 4. Ik ben bezig geweest met wat aanpassingen. Maar nu heb ik als administrator geen rechten meer.
  Als ik inlog zie ik in het linker menu alleen nog maar: Dashboard en Gebruikers | Je profiel

  Is dit op te lossen? Volgens alle database info ben ik gewoon nog admin

  • Het lijkt erop alsof je alleen nog maar subscriber bent. Is dit je enige inlog of zijn er nog meer gebruikers? Heb je echt in de database gekeken? Wat heb je aangepast? Nieuwe plugins, dingen in je functions.php? ALs je een nieuwe plugin hebt geinstalleerd dan kun je die eventueel uitzetten door de mapnaam van de plugin via de ftp even te hernoemen. En anders een backup van je database terugzetten?

 5. Hmmm misschien kan hier iemand me helpen. Ik heb de pagina verhuisd vanuit het ene naar het andere domein. Geen probleem met inloggen overigens, kan overal bij, alleen als ik de pagina’s wil bewerken blijft het scherm wit, ik krijg bij de wisiwyg ook geen opties om bijv bold te maken of cursief. Niks nada niente. Iemand enig idee waar het hier fout gaat????

  Groeten Suzanne

  • Het lijkt erop dat wellicht niet alle bestanden goed zijn meegekomen. Ik zou alle WordPress bestanden nog een keer uploaden. Ook kan het aan instellingen op de nieuwe server liggen. Dan moet je even contact opnemen met je provider.

   • Het is gelukt 😉 Alles was goed gegaan, alleen bleek dat er een plugin was die dit veroorzaakte. Alle plugins uitschakelen en 1 voor 1 testen bleek de oplossing te zijn om de boosdoener te vinden.

    Groeten Suuz

 6. Tot vanavond deed 19:00 uur deed mijn site het prima, maar nu staat er boven aan een rare melding. Als ik vervolgens naar mijn site/wp-admin ga komt er geheel geen inlogscherm meer. Alles is wit en er staat de volgende tekst:

  Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie – headers already sent by (output started at /var/www/g49522/studsmode.nl/HTML/wp-admin/index.php:1) in /var/www/g49522/studsmode.nl/HTML/wp-content/plugins/woocommerce/woocommerce.php on line 138

  Ik snap er nix van. Ik heb niets veranderd aan de site en zojuist deed hij het nog. Ik heb met woocommerce een webshop gemaakt en kreeg 2 uur geleden nog een bestelling binnen. Nu kom k er helemaal niet meer in.

  • Als je helemaal niets hebt veranderd in WordPress of WooCommerce dan is het iets op de server of wellicht op je computer. Ik zou het zo niet weten.

 7. Ik was een goed eind op weg met pagina’s vullen, maar ik kan plotseling niet meer inloggen. Dit is er gebeurd:
  ik zag in een handleiding dat je bij Instellingen > Algemeen “cms” kon invullen.
  ik dacht: dan kom je direct in het cms
  Toen heb ik daar achter http://www.stichtinglechaim.nl/cms ingevuld
  (en dus niet achter wordpress http://www.stichtinglechaim.nl/wordpress/cms )
  toen kreeg dus een foutmelding en de site lag overhoop.
  En inloggen wil niet meer… hij springt altijd naar stichtinglechaim.nl/cms…..
  Graag een aanwijzing hoe ik weer kan inloggen.

  • Hallo Harry,
   wat is de url waar je WordPress op hebt geinstalleerd? En waarom wil je daar cms achter hebben? Want wat jij nu gedaan hebt is WordPress verteld dat de url http://www.stichtinglechaim.nl/cms is, terwijl WordPress daar dus niet op de server staat. WordPress zoekt nu dus in de verkeerde map. Deze waarde staat opgeslagen in de options tabel van de database en zul je dus ook weer daar moeten wijzigen. In deze post lees je hoe je dit kunt oplossen.

 8. Hallo, ik heb mijn website verhuisd naar een andere server. Nu zie ik via http://www.andrueb.nl mijn website live en pagina’s worden correct weergeven, echter als ik wil inloggen zoals voor de verhuizing op http://www.andrueb.nl/wp-admin krijg ik een wit scherm.

  Als ik via http://www.andrueb.nl/wordpress/wp-admin inlog kom ik wel in de dashboard, maar die is zonder de gekozen thema, pagina’s enzzzz. En als ik de site bezoek via http://www.andrueb.nl/wordpress zie ik dus 1 pagina en een verkeerde thema.

  Wat doe ik fout??? HELP

  • Het is lastig van een afstand te zeggen wat er fout gaat. Je zegt dat je de website hebt verhuisd. Staat hij nog wel op de oude server en weet je zeker dat je de site op de nieuwe server ziet? Ik begrijp dat je de website heb gebouwd in de subdomein wordpress en dat je hem daarna via de wijziging in het index.php bestand hebt omgezet naar de root, klopt dat? Of heb je hem in de root geinstalleerd? Maar waarom ga je dan naar de subdirectory wordpress?
   Om meer te kunnen zeggen zal ik toch op je server moeten kijken. Dan kan ik zien hoe de installatie is en wat er wellicht fout gaat. Je kunt me mailen of even het contactformulier invullen

   Karin

   • Beste Karin alvast bedankt voor je reactie. Ik heb zojuist een mail verstuurd met de server gegevens en phpmyadmin gegevens.

    Groet vicoria

 9. Hallo Karin,

  Wat fijn dat je iedereen zo helpt! Ik heb een redelijk oude versie van wordpress draaien. Nu wilde ik inloggen en was dus mijn wachtwoord en inlognaam vergeten. Ik heb dit dus aangepast in myphpadmin. Maar nu geeft mijn website een foutmelding (erro est. database connection).

  Hoe krijg ik dit weer aan de praat?

  Groet
  Stephan

  • Hoi Stephan, dat is lastig te beoordelen zo vanaf hier. De boodschap geeft aan dat hij geen verbinding meer kan maken met de database. Mijn eerste reactie zou zijn in de wp-config.php checken of daar wel de juiste gegevens van de database staan. Dat is namelijk het eerste waar WP naar kijkt bij het opstarten van de website. Daar staan de verbindingsgegevens van de database. Je hebt wat aangepast in de database – als dat alleen de logingegevens zijn zou dat geen gevolgen moeten hebben voor de verbinding. Ik weet alleen niet of je het wachtwoord in de database kunt zetten, maar normaal gesproken kun je via wachtwoord vergeten en dan je mailadres opgeven een nieuwe inlog regelen. Weet je zeker dat je geen andere dingen in de database hebt aangepast? En die gebruikersnaam en wachtwoord die heb je in de database aangepast of heb je de inloggegevens van de database zelf aangepast wellicht. Want dat zou zeker de foutmelding verklaren. Maar ik zou dus eerst checken of in de wp-config.php de juiste gegevens van de database staan.

   Succes

   Karin

 10. Dag Karin,

  Om de een of andere reden kom ik deze week niet meer op de pagina met mijn inlogscherm. Mijn site werkt prima, maar als ik op mijn link ‘inloggen’ klik om zo naar mijn dashboard te komen, neemt ie me naar de homepage? Ik zie iets met api.twitter en dan twimg.com langschieten in het balkje waar je ziet waarmee de site verbinding maakt, maar volgens mij hebben die eerder iets met de (twitter)plugins te maken dan met iets anders. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?
  Alvast bedankt voor je reactie?

  • Hier kan natuurlijk van alles aan de hand zijn.
   Als eerste – je zegt dat je op de link inloggen klikt – en dat het dan fout gaat. Klopt deze link wel? Kun je wel via http://www.domeinnaam.nl/wp-admin of /wp-login.php inloggen? Want dan is jou link niet goed.
   Kun je dan nog niet inloggen dan kun je het volgende doen:
   Op de server in de wp-content de map plugins hernoemen naar plugins2 en daarna een nieuwe map plugins maken (leeg). Op deze manier zijn alle plugins uitgeschakeld. Kun je dan inloggen?
   Als je dan wel kunt inloggen ligt het probleem bij één van de plugins. Je sleept nu op de server steeds één plugins map van de map plugins2 naar de map plugins. WordPress zal de plugin dan weer herkennen en in de meeste gevallen ook inschakelen. Ervaring is wel dat als je naar de map plugins gaat in de backend en je een reeks foutmeldingen ziet dat de plugins map niet gevonden kon worden, dat je dan na het verslepen van de pluginmap je hem bij plugins wel moet activeren.
   Maar goed.. je sleept steeds één plugin terug. Te beginnen met de plugins die echt noodzakelijk zijn voor functioneren en de plugins waaraan je niet twijfelt. Na elke plugin die je terugzet kijk je of je nog steeds kunt inloggen. Het kan zijn dat je alle plugins hebt teruggezet en dan je dan nog steeds kunt inloggen. Dat gebeurt soms. Dan is er ergens een kleine storing geweest en door het aan- en uitzetten van de plugins is die verholpen. Maar vaak heb je dat je een plugin terugzet en dat je dan ook het probleem weer terug hebt. Maar dan weet je aan welke plugin het ligt en kun je eventueel via google, het forum op WordPress.org ed een oplossing zoeken. En soms gaat het ook om een plugin die je niet echt nodig hebt en eventueel kunt vervangen door een andere. Dan verwijder je gewoon de plugin en installeert een andere. Ben je helemaal klaar, dan kun je de map Plugins2 verwijderen, want alle plugins staan als het goed is weer in de map plugins. SUcces!

 11. Hallo,

  Ik heb een WordPress website, en mijn e-mail adres is daar mee verbonden. Ik kan altijd inloggen door mijn website in te vullen en daarachter /webmail/. Maar nu kan ik al een aantal dagen niet meer inloggen en hij herkend de webmail niet meer. weet iemand hier iets voor? Ik heb mijn e-mail dagelijks nodig en kan nu helemaal niks.

  Als ik naar mijn webmail wil kom ik nu automatisch op mijn site terecht en hij zegt dat die niks herkend.

  Kan iemand mij alsjeblieft helpen!!

  Groet, Marielle

  • Hoi Marielle, Ik vrees dat je twee dingen door elkaar haalt. Er is inderdaad een koppeling tussen WordPress en je mailadres, maar dat is meer dat WordPress een e-mail adres nodig heeft om eventueel berichten naar te sturen en voor jou als gebruiker is het nodig als jij bijvoorbeeld je wachtwoord kwijt bent, of als er reacties op een bericht zijn.
   Het lezen van je e-mail staat echter normaal gesproken los van je WordPress website en is iets wat via je hostingprovider gaat. Hoe je je webmail moet inlezen is per provider verschillend. Ik kan bijvoorbeeld naar webmail.mijndomeinnaam.nl gaan en dan kom ik op de webmail. Als je een webmail hebt van je internetprovider (zoals UPC, KPNPlanet enz) dan zou het http://www.upc.nl/webmail kunnen zijn (verschilt ook).
   Het klopt dat je automatisch op je site terecht komt als je kiest voor http://www.jouwdomeinnaam.nl/webmail, want hiervan denkt WordPress dat het een pagina binnen de website is. Ik zou eens gokken voor webmail.jouwdomeinnaam.nl
   Inloggen in WordPress doe je door wp-admin achter je domeinnaam te zetten en ik vrees dat je daar mee in de war bent.
   Meestal kom je wel verder via de website van je hostingprovider en daar de helpdesk

   Karin

 12. Beste Karin,

  Ik heb hetzelfde probleem zoals jij omschrijft. Echter mijn home-url en site-url zijn aan elkaar gelijk. Ik kan niets meer beginnen. Ik kan nog wel mijn inloggegevens invoeren, maar niet meer inloggen; de pagina wordt blanco. Als ik naar de website ga dan blijft deze ook blanco. Als ik achter mijn websitenaam ‘/wordpress’ typ, dan verschijnt er een afwijkende layout.
  Weet jij wat ik nu kan doen?

  Alvast bedankt!

  • Belangrijk om te weten is in welke map WordPress staat geinstalleerd. Is dat de rootmap of is dat in de map WordPress. Als dat laatste het geval is, dan moeten home-url en site-url niet gelijk zijn. site-url moet dan nog WordPress in het adres hebben.
   Als dit is gebeurd na een update kan het helpen zelf nog een keer de update van WordPress van nl.wordpress.org te downloaden en alle bestanden nog een keer te uploaden. Zeker de bestanden in de root, wp-admin en wp-includes. Soms gaat er tijdens een update iets mis en heeft een bestand niet goed geladen.

 13. Hoi Karin,

  Ik probeerde mijn website te koppelen naar website.nl ipv website.nl/wordpress.
  Via dit stappenplan: http://www.hosting2go.nl/faq/content/46/106/nl/wordpress-in-submap-toch-bereikbaar-via-hoofddomeinnaam.html

  Nu kan ik dus inderdaad niet meer inloggen, net als de anderen hier.
  Ik kan in mijn hosting control panel wel de wordpress map verkennen, maar kan de wp_options niet vinden. Terwijl ik die niet bewust aangepast heb.

  Daarnaast staat het volgende in de handleiding:
  Zoek op in index.php:
  require(‘./wp-blog-header.php’);
  Wijzig deze regel vervolgens naar:
  require(‘./wordpress/wp-blog-header.php’);

  Deze regel is bij mij echter require( dirname( __FILE__ ) . ‘wordpress/wp-blog-header.php’ );
  Zit hier misschien een probleem?

  Alvast dank!
  Groet Ilse

  • Hoi Ilse,

   Ik denk dat je al de nieuwste versie van WordPress hebt, en dan is de regel inderdaad zoals jij aangeeft, maar je bent de / vergeten.
   Dit is de originele regel in de index.php:
   require( dirname( __FILE__ ) . ‘/wp-blog-header.php’ );
   en dit moet het worden:
   require( dirname( __FILE__ ) . ‘/wordpress/wp-blog-header.php’ );

   Deze index.php zet je in de root.
   Wat ik zelf altijd doe is een kopie maken van de index.php naar de root, deze aanpassen (zodat de goede nog in de map wordpress blijft staan).

   wp_options is geen bestand wat je op de server hebt staan, maar een tabel in de database. Hierin staan de site-url en de home-url opgeslagen. De eerste geeft aan waar WordPress in staat geinstalleerd, in jouw geval dus de map wordpress. De tweede geeft aan wat het homeadres is, dus waar de bezoeker de website kan vinden, wat in dit geval de root zou moeten worden.
   Wat kan zijn gebeurd is dat je wel de index.php al hebt aangepast, maar nog niet de settings bij Instellingen – algemeen, waardoor in de database de foute (=oude) home url staat opgeslagen, terwijl de index.php al verwijst naar de nieuwe situatie.
   Twee oplossingen in dat geval: aanpassen in de database – zoeken naar de home-url in de tabel wp_options en deze daar aanpassen.
   Wat ook kan helpen is een kopie van de index.php in de map wordpress zetten, met de originele regel, dus require( dirname( __FILE__ ) . ‘/wp-blog-header.php’ ); Naar WordPress gaan in de map wordpress. Dan kun je meestal wel gewoon inloggen en dan bij instellingen algemeen de home url aanpassen. Vervolgens de kopie van index.php in de map wordpress verwijderen, of hernoemen naar index_oud.php of zoiets.

   Maar ik denk dat require( dirname( __FILE__ ) . ‘/wordpress/wp-blog-header.php’ ); dus met die / voor wordpress het al kan oplossen.

   Succes

   karin

 14. Dag Karin, ook ik kon niet meer inloggen. Ik kreeg een 404-melding dat de pagina niet gevonden was. De site is niet verhuisd. Ik heb volgens je aanwijzigingen de plugins allemaal even uitgeschakeld, maar dat hielp niet. Ook heb ik de mappen wp-admin en wp-includes vervangen door nieuwe van nl.wordpress.com. Ook de bestanden in de root heb ik vervangen, m.u.v. wp-load.php, wp-config.php. Nu kan ik weer inloggen en de site doet het goed. Hoera! Bedankt voor je informatieve site!

  Nog één probleempje: ik kan nu niet meer uitloggen. Ik krijg dan een 404-melding. Zou je me kunnen helpen om ook dit op te lossen? Bedankt alvast!

 15. Beste Karin, ik deed een poging om via WordPress de functions.php aan te passen zodat je voortaan bij iedere post een paar social media buttons zag. Ik ben bang dat ik een tekentje teveel of te weinig heb weggehaald, of een spatie verkeerd heb gezet, of wat dan ook. Dus ik dacht, ik ga weer even terug en verander het wel weer. Maar dat kan dus niet meer…
  Ik kan niet meer op WordPress inloggen en mijn site is niet zichtbaar. Hij geeft wel aan dat ik ergens bij functions.php een foutje heb gemaakt: Parse error: syntax error, unexpected ‘}’ in /home2/jessicag/public_html/wp-content/themes/zeeminty/functions.php on line 287.
  Maar ja, als ik niet meer op WordPress kan komen om dat aan te passen, en ik er via mijn host Hostgator ook niet uitkom, en ik ben al niet zo’n wizz kid.. Spijt dat ik er aan heb zitten klooien natuurlijk.

  Heb jij of iemand misschien tips hoe ik deze stomme fout kan herstellen?

  Alvast enorm bedankt.

  Groetjes, Jessica

  • Hoi Jessica

   Het is natuurlijk lullig om te zeggen, maar het is niet verstandig om je functions.php via de bewerker van WordPress aan te passen, voor de reden zoals je nu tegenkomt. Gaat er iets mis, dan kun je niet meer in WordPress. het beste kun je dit aanpassen door het bestand lokaal te halen (eventueel via je ftp programma) en het te bewerken in een lokale editor en hem dan weer te downloaden. Maar daar hen je nu niets aan.
   Op dit moment kun je volgens mij weinig anders dan via een ftp programma naar je WordPress bestanden gaan en daar in de themefolder het bestand functions.php te hernoemen naar functions2.php. Op deze manier schakel je de functions.php uit, want WordPress herkent het niet meer en kun je weer in WordPress. Hier kun je eventueel het bestand weer aanpassen en vervolgens hernoemen weer naar functions.php.
   Er zijn trouwens veel plugins beschikbaar om social media buttons bij elke post te krijgen. Daar hoef je niet voor in de functions.php te rommelen.

   Succces

   Karin

 16. Hoi Karin,

  Voor SEO purposes heb ik het htacces file binnen WordPress aangepast;

  In order to pass this test you must block the libwww-perl user-agent in your
  .htaccess file.
  If your site is running on apache server, you could put these lines in your .htaccess
  after RewriteEngine on line:
  RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} libwww-perl.*
  RewriteRule .* – [F,L]

  en de volgende;
  In order to pass this test you must consider using a 301 re-write rule in your
  .htaccess file so that your site’s IP points to your domain name.
  If your site is running on apache server, you could put these lines in your .htaccess
  after RewriteEngine on line:
  RewriteCond %{HTTP_HOST} ^XXX\.XXX\.XXX\.XXX
  RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/$1 [R=301,L]
  Note that you must proper format the first line using your IP (replace X characters
  with proper digits from your IP) and the second line using your domain name.

  Nu is hierna mijn hele website ontspoord! Omdat ik per ongeluk de link niet heb veranderd blijft bij mijn URL ergens anders naar toe linken.
  Ik kan ook niet inloggen via url/admin.
  Via FTP heb ik al de HTacces bestanden na gelopen, echter kan ik het probleem niet vinden. Heb je misschien een tip?

  • Hoi Koen,
   Ik begrijp dat je de ulr hebt laten staan op yourdomain.com… maar dat kun je toch gewoon via de ftp wijzigen? Wat ik altijd doe ik alle regels uit commenten door het een # voor te zetten. Wel per blok doen. En dan kijken of alles werkt. Dus je start met de standaard rewriteregels voor WordPress zodat je permalinks goed werken. Werkt dan alles, dan het nieuwe stuk erin, met natuurlijk de juiste verwijzingen, dus je eigen url en wellicht moet er nog meer aangepast worden. Wat ik zo snel begrijp is da tje je IP adres ook moet invoeren. Op de plaats van de XXX. Bestand opslaan en kijken of alles dan blijft werken.

   Succes

   Karin

 17. Beste Karin,

  Bij het inloggen van mijn site krijg ik deze melding:

  Fatal error: Cannot redeclare check_password_reset_key() (previously declared in /home/deb1176n8/domains/haircareantoinette.nl/public_html/wp-includes/user.php:1920) in /home/deb1176n8/domains/haircareantoinette.nl/public_html/wp-content/plugins/wp-loginnn/wp-login_modified.php on line 238

  Ik kan nergens meer in komen en mijn gebruikersnaam en wachtwoord herkent hij niet meer. Wat moet ik doen?

  Gr. Antoinette

  • Hoi Antoinette, ik denk dat ik het probleem al zie. Ga met je ftp programma naar je site en dan naar wp-content/plugins en hernoem de plugin wp-loginnn naar iets van wp-loginnn2. Het lijkt er op dat deze plugin het probleem veroorzaakt en door de map een andere naam te geven deactiveer je de plugin. Wat zou deze plugin moeten doen, want wellicht weet ik een beter alternatief.

 18. Beste leden van dit forum,

  Ook ik kan niet mee inloggen.

  Ik heb Google Chrome gedeinstalleert omdat deze vreemd deed. Na deze opnieuw geïnstalleerd te hebben kan ik niet meer inloggen in WP. Overigens in geen enkele browser meer.

  Wie heeft hier de oplossing voor.

  Alvast bedankt voor de reactie.

  • Tja.. wat kan de oplossing zijn. Dat is lastig te zeggen. Wat is de foutmelding? Want een foutmelding vertelt vaak waar het probleem zit en zonder die melding is het lastig aan te geven wat de oplossing dan zou kunnen zijn.

   • Bedankt voor je reactie.

    De foutmelding is “404 page not found”
    THE document was not found on this server.

    Alles werkte prima totdat ik Chrome verwijderde en opnieuw installeerde. Maar dan zouden de andere browsers het gewoon moeten doen. De website werkt ook gewoon.

    • Heb je wel de juiste inloglink dan voor je website? Want als de website gewoon werkt, dan zou je ook gewoon naar de admin moeten. Je foutmelding lijkt erop dat je naar een pagina wilt die niet bestaat, ofwel.. dat je een foute inloglink hebt. Wat gebruik je als inloglink http://www.jouwdomeinnaam.nl/endan??

 19. Hallo,

  Ik heb iets veranderd in function.php masr kom mijn site niet meer op en krijg deze foutmelding;

  ( ! ) Fatal error: Call to undefined function add_action() in /var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-includes/functions.php on line 78Call Stack#TimeMemoryFunctionLocation10.0005642832{main}( )../index.php:020.0009648304require( ‘/var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-blog-header.php’ )../index.php:1730.0012676816require_once( ‘/var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-load.php’)../wp-blog-header.php:1240.0015697512require_once( ‘/var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-config.php’ )../wp-load.php:2950.0032849808require_once( ‘/var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-settings.php’ )../wp-config.php:9060.01681513784require( ‘/var/www/vh66209/1/recherchebureaujongmans.com/wp-includes/functions.php’ )../wp-settings.php:72

  groeten, Stefan

  • Heb je de wijziging in de functions.php binnen je site gedaan, dus via weergave – bewerken? Want op zich is dit echt af te raden, om deze reden. Als je een fout maakt in de functions.php werkt je site dus niet meer.
   Op dit moment kun je het oplossen door via de ftp de functions.php te hernoemen naar bijv functions2.php. Dan kun je weer in de site en kun je de wijziging weer uit de functions.php halen.
   Beter is om de functions.php via de ftp te wijzigen, dus lokaal halen, wijzigen en weer uploaden. Maak je dan een fout dan kun je direct de oude functions.php weer terugzetten. Je bent dan niet afhankelijk van de bewerkoptie in de website. Ik werk zelf met filezilla en daarmee kan ik soorten bestanden koppelen aan een programma waar ik het mee kan bewerken. Ik doe dat zelf met dreamweaver – maar er zijn ook gratis programma’s zoals notebook plus (zelfs met kladblok) waarmee je het kunt aanpassen. Bijkomende voordeel – deze programma’s kennen een undo – zodat je snel weer terug kunt naar de oude situatie. Eenmaal opgeslagen zit dat niet binnen de bewerk-optie in WordPress.

   • Hoi karin,

    Je hebt helemaal gelijk en dit is ook het probleem. Super bedankt voor jou oplossing. Nu kan ik weer verder.

    Groet, Stefan

 20. Hallo,

  Ik ben vandaag begonnen met het maken van een nieuwe website met wordpress, heb hier verder nog geen ervaring mee, alles voorliep voorspoedig totdat ik de plugin Jetpack wou installeren.
  Na dat ik op activeren van de plugin Jetpack het geklikt kreeg ik een wit scherm en kom met geen mogelijkheid bij mijn dashboard. Iemand enig idee waar het fout is gegaan en vooral hoe kan ik dit oplossen?

  Alvast bedankt!

  • Als alles goed werkte voordat je jetpack installeerde is deze waarschijnlijk de boosdoener. Je kunt hem het beste uitzetten via de ftp. Ga in de ftp naar de map plugins ene hernoem de jetpack pluginsmap door er bijvoorbeeld een 2 achter te zetten. Hiermee schakel je de plugin uit en daarmee kun je weer in de backend van WordPress

 21. hallo

  krijg geen wordpressinlogscherm alleen scherm met text: create your new website en daaronder Enter your new website address terwijl ik geen nieuwe website wil maar slechts toegang wil tot mijn blog

  R

 22. Hey Karin, wat goed dat je zoveel mensen al hebt geholpen. Misschien heb je ook nog even tijd voor mij. Ik heb vorige week voor het eerst een website gemaakt met WordPress. Dit had ik via MAMP op mijn mac gezet. Vraag: ik heb aldoor aangenomen dat de ‘localhost’ mijn mac is. Klopt? Wij hebben als webhost IN.NL en daar is ook onze domeinnaam ‘leemhofarchitecten’ geregistreerd (met website). Mijn bedoeling is de nieuwe wordpress site in de plaats van de oude te uploaden. Volgens de aanwijzingen van Jeroen op http://www.42bis.nl/2013/06/lokaal-je-wordpress-website-bouwen-deel-4/ heb ik in de algemene settings de URL veranderd als volgt: URL: localhost888/wp-admin in: URL: http://www.leemhofarchitecten.nl Vervolgens krijg ik een errorcode en kan ik niet meer bij mij website. Ik ben verdergegaan met het volgen van Jeroen’s aanwijzingen en heb in MAMP – phpadmin – de database WP2014 (die ik hiervoor had aangemaakt) geexporteerd. Vervolgens ging ik naar het tabblad SQL om de localhostlinks te vervangen en … toen zat ik vast. Kun je me adviseren? Hoe krijg ik weer toegang tot mijn website? Ik zou ook graag nog een website willen maken, maar moet ik dan zowel MAMP als WordPress opnieuw installeren? Ben ik eigenlijk wel goed bezig op deze manier?

  • HOi Anna,

   Een wellicht veel handiger optie, maar werkt niet op alle servers, dus weet niet of het met MAMP werkt. Installeer op je lokale website de plugin duplicator. Maak daarmee een backupbestand en installer bestand (gewoon de instructies volgen). Zet met de fpt zowel de installer file als het zipbestand dat gemaakt wordt op de nieuwe plek (eerst even leegmaken) en draai vervolgens de installer. Zorg dat je alle gegevens van de nieuwe database bij de hand hebt en volg gewoon de stappen zoals is aangegeven. Deze plugin maakt een backup van het geheel, pakt dit uit op de nieuwe plek, importeert de database en wijzigt zelf in de database de oude url voor de nieuwe url

   Voor wat je nu hebt gedaan: Er zijn een paar dingen die volgens mij niet helemaal kloppen. Je hebt de urls in het sql bestand gewijzigd van localhost888/wp-adnin naar http://www.leemhofarchitecten… maar dat klopt niet helemaal. Ik neem aan dat je alles nog op je computer hebt staan. Ik zou dus nog een export maken van je database en die opnieuw importeren in je nieuwe database (nadat je die eerst weer leeg hebt gemaakt). In de database op je computer ga je in phpmyadmin naar de tabel wp-options. Daar heb je een record dat heet site-url. Hierin staat de url zoals WordPress die op je computer ziet. Dat is wellicht iets met localhost, maar dan iig niet met wp-admin. Deze url ga je zoeken in je sql bestand en die vervang je door je nieuwe url http://www.leemhofarchitecten.nl. Sla het sql bestand even onder een andere naam op. Gaat het fout, dan kun je het gewoon nog eens proberen.

   Dit kun je in een texteditor doen, maar er zijn ook hele handige tools voor, zoals https://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/ Ik heb een vergelijkbare tool en vind het heel prettig werken. Alleen is mijn tool speciaal voor mijn server, dus niet breed inzetbaar. Maar dit werkt net zo en is heel prettig. Hierbij verander je zelf niets in de database. Je importeert de sql in je nieuwe database en draait dan die tool.

   Op de supportsite van je hoster kijk je wat de url is naar de server van je database. In de meeste gevallen is dat localhost, maar bij sommige providers staat de database op een aparte server en moet je die link neerzetten in de wp-config.php bij define(‘DB_HOST’, ‘xxxxxxx’); Ik heb bijvoorbeeld een site bij strato en daar is het: define(‘DB_HOST’, ‘rdbms.strato.de’); maar bij de meeste zal het define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); zijn

   Succes

 23. Hoi Karen,

  Ik heb de verhuizing van boerderijbeekbergen.nl/wp gedaan zoals omschreven.
  Hij hoeft alleen maar weer gegeven te worden wanneer er http://www.boerderijbeekbergen.nl ingetikt wordt. De site is in zijn oude mapje blijven staan. De index is aangepast. naar /** Loads the WordPress Environment and Template */
  require( dirname( __FILE__ ) . wp/wp-blog-header.php’ );

  Nu wordt er op de url niets weergegeven.

  Ik heb vast ergens iets eenvoudigs over het hoofd gezien. Maar ik kom er even niet meer uit.
  Wellicht dat jij de mist in dit probleem kan laten verdwijnen.

  gr.

  Remko

 24. Beste Karin,

  Ik heb hulp nodig!
  Ik kan niet meer inloggen op mijn wp site; hij was af en ik wilde de url aanpassen.. nu kom ik er idd niet meer in..

  Ik heb de stappen geprobeerd te nemen zoals boven beschreven, maar ik kom niet verder dan de pagina url+phpMyAdmin. Er is geen mogelijkheid om naar ‘options’ te gaan; er is enkel een soort van sitemap zichtbaar.

  Ik snap er niets van! Heb jij een idee wat ik kan doen?

  Alvast dank,
  Lisa

 25. Beste Karin,

  Ik ben inmiddels wel bij options terechtgekomen; ik hbe hier de url en home aangepast, ik kom nu weer in een login venster, maar als ik de gebruikersnaam + password intoest, gaat ie toch weer naar Page not Found.

  Ook krijg ik nu steeds de melding ‘fout: token niet hetzelfde’ in de achterkant.. waar gaat het mis?

  Groetjes,
  lisa

 26. Hoi Karin,

  Voor de laatste keer nu 😉

  Het is me na wat gerefresh uiteindelijk gelukt om weer in de achterkant van mij wp site te komen!! Superbedankt alleen al voor dat, ik was bang dat ik alles wkijt zou zijn, heb helemaal geen ervraing met wp, omdat dit mijn eerste site is.

  Het enige probleem is nu alleen nog dat ik nu ‘geen recht meer heb om concepten te bekijken’, dit verschijnt in beeld als ik probeer een pagina te nekijken.

  Ik hoor graag je reactie, groetjes Lisa

  • Hoi Lisa

   Het is altijd lastig op afstand te zeggen waar het fout gaat. Het lijkt erop alsof je onvoldoende rechten hebt. Maar die heb je wel gehad, dus dat is vreemd. Het zou kunnen zijn dat een plugin dit veroorzaakt. Maar zo op afstand, zonder de site te zien is het verder lastig om te kunnen zeggen.

   • Hi Karin,

    Dank je voor je snelle reactie! Tot nu toe heeft de informatie op je site me al een heel eind op weg geholpen.
    Wat betreft de rechten; Ik vond het ook inderdaad vreemd, omdat ik eerst wel de concepten kon bekijken en nu ineens niet meer. Is er een manier waarop ik je de informatie kan geven die je nodig hebt om te kunnen beoordelen wat er precies mis is?

    Groetjes,
    Lisa

    • Hi Karin,

     Het probleem is verholpen!!! Driewerf hoezee.

     Voor een ieder die net als ik in blinde paniek is gaan googlen op dit probleem [You do not have permission to preview drafts.] de oplossing was eenvoudig:

     De oorzaak zat in het niet volledig matchen van de siteurl met home in het options/verkennen gedeelte van de database. het ging in mijn geval om een ogenschijnlijk simpel verschil tussen http://www.sitenaam.nl/sitenaam en http://sitenaam.nl/sitenaam
     Enkel het www ertussenuit geknipt zodat de 2 volledig en helemaal matchten et voila. problem solved.

     Ik ben blij. Dank voor deze site en veel succes ook voor iedereen die hier langs surft voor het vinden van oplossingen!

 27. Beste Karin.

  Ik heb een probleem waar ik zelf niet meer achter kom.

  Mijn wordpres website is vanaf mijn eigen pc en ip niet te bereiken. Via mijn mobiel of van de buurvrouw wel. Ik heb alles in wordpress doorgelopen maar er staan geen block ip adressen in. Zou u een idee hebben wat dit zou kunnen zijn.

  Alvast bedankt.

  Mvg Jeffrey

   • Bedankt voor uw reactie, het bleek een ip blok te zijn vanuit de provider ik de website host. In eerste instantie gaven ze aan dit niet het geval blek te zijn maar naar speurwerk toch wel. Gelukkig is het probleem verholpen.

 28. Beste Karin,

  Ik krijg geen WordPress login scherm meer te zien. Ik heb m’n url in het verleden aangepast en dus geen http://www.mcc-innovatie.nl/wp-admin. Als ik m’n aangepaste link open, zie ik m’n website in de ‘onderhoudsmodus’ (zoals een bezoeker die zou zien), maar krijg geen login scherm. Wat kan ik doen? Ik kan m’n website niet meer in! Help help!

  P.S. Kan ik via phpMyadmin de WordPress login url van m’n website aanpassen? (Of is dit helemaal nodig om er weer in te kunnen komen?)

  • Er zijn twee opties. Als je een onderhoudsscherm te zien krijgt, kan het ook zijn dat er een bestandje .maintenance in de root van je website staat. Dit kun je gewoon verwijderen. Dit zet WordPress neer als hij gaat updaten en normaal verwijder hij dat weer als de updates klaar zijn. Soms blijft het om de een of andere reden staan.
   De andere optie is idd via PMA naar de options table (standaar wp_options). Daar heb je de site url en de home url. De site url is de url waar WP geinstalleerd staat, dus hier kan eventueel een subdir in staan. De home url is de url waarop de mensen de site kunnen bezoeken. Dit kan dus afwijken.

 29. Ik was een foto op de website aan het zetten en heb zelf de website in de onderhoudsmodus gezet. Toen ik klaar was met bewerken, heb ik mezelf uitgelogd uit het WordPress dashboard. Toen ik later de login url van m’n website intypte, verscheen er geen WordPress inlogscherm meer. Ik zie alleen nog de website zoals een bezoeker die zou zien.

  Hoe krijg ik m’n inlogscherm weer terug? 🙁

 30. Hallo Karin,

  vanavond heb ik iets stoms gedaan waardoor ik ineens niet meer in het dashboard kom.
  Wat ik gedaan had: In het dashboard, bij Instellingen > Algemeen heb ik achter wordpress-adres (url) het /wp weggehaald en toen opgeslagen. Bij site-adres url stond het er al niet achter, dus daar heb ik niets veranderd.
  Nu heb ik wel veel gelezen, echter ik kan zelf niet bij phpmyadmin.
  Verschillende dingen geprobeerd bij config.php maar weet niet of dat überhaupt klopt en zo ja, wat ik dan precies moet doen. Ik zie wel iets van de site, maar heel lelijk, en krijg dus geen dashboard meer.
  Alvast bedankt!!

  • De makkelijkste manier om dit op te lossen is via de phpmyadmin. Door jouw wijzigingen in de wp-admin heb je in de database de site url gewijzigd. Daardoor denkt WordPress dat je website nu in de root staat en zal dus de stylesheet ed in de root zoeken. Vandaar dat je wel iets van de site ziet (want de index.php staat in de root en zorgt wel dat WordPress opstart. Maar interne links werken niet meer omdat de url in de database niet klopt.
   Je zult dus toch toegang moeten zoeken tot de phpmyadmin. Heb je die niet via je webhoster?

 31. Al ‘n paar dagen bleef het dashboard hangen, bijv. als ik ‘n foto wilde plaatsen.
  Op dit moment kom ik helemaal niet meer in het dashboard, geeft het ‘n wit scherm. Het rotte is dat ik ook nog ‘n nieuw thema heb geactiveerd, terwijl toen ook dashboard wit gaf. Het menu is er nu dus niet ingeplaatst en kan men kan dus slechts op de homepage komen.
  Intussen heb ik ‘n map wp op de server geplaatst, maar denk nu dat dat verkeerd is. Ik zie nl 2x wp content, wp admin en wp includes. Kan ik hem gewoon weer verwijderen?
  Dan nog zal dat de oplossing niet zijn, omdat de problemen al langer waren. Ik denk nadat ik wordpress ge-update heb. (zie tenminste op internet dat dan ook vaker deze klacht is. ) Zou je er ‘ns naar kunnen kijken? Er is net ‘n lezing gegeven en op de website staan workshops waar men zich voor kan aanmelden, en nu zijn die net niet te zien. ;-((
  Hartelijk Dank alvast.

 32. Hallo Karin,
  het is intussen opgelost. Een plugin bleek toch de boosdoener te zijn.
  Wel zijn er nog problemen met afbeeldingen in pagina’s zetten. Het staat dan wel in de tekst maar er komt niets te zien. Hoort echter niet op deze pagina, I know.
  Thanks anyway voor je duidelijke site.

 33. Hallo Karin,
  geweldig wat ik allemaal lees! Toch kom ik er nog niet helemaal uit.
  Het lijkt of mijn website een soort “loop” maakt als je naar de site gaat. In de browser zie je ook “redirect” staan: (http://ditislabel25.nl/product-categorie/winkel/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fditislabel25.nl%2Fwp-admin%2Findex.php&reauth=1)
  Het enige dat je op het scherm ziet is een soort sitemap. Ik heb in de algemene instellingen het wordpress-adres (URL) of het siteadres (URL) aangepast (ik dacht dat ik mijn localhost bezig was…) met het bovenstaande als gevolg. Ook kom ik niet meer in de wp-admin om in te loggen. Ik heb bijna alle opties die je in eerdere antwoorden hebt gegeven al geprobeerd, maar of er verandert niets, of ik krijg een heel wit scherm….
  Heb jij nog een suggestie voor me?
  Dank alvast!

  • Heb je in de database al gecheckt of daar de site url en WordPress url goed staan? En staat er geen foute verwijzing in de rewrite regels in je htaccess bestand?

 34. Hoi Karin,

  Ik heb de oude site die mijn voorganger heeft geprobeerd te maken met WordPress aangepast/geüpdatet met een nieuw thema (en alles in Theme Testdrive bekeken) en nadat ik het online ging zetten ging het dus helemaal fout (en ik heb enorm zitten knoeien met de FTP-server), waarna ik niet meer kon inloggen en de oude website nog steeds zichtbaar was. Ik heb gelukkig een backup terug kunnen zetten en dankzij jouw hulp kon ik weer inloggen. Als ik nu echter de pagina’s wil bekijken (‘pagina bekijken’) om te dubblechecken of alles goed is, dan geeft ie ‘not found’ aan, terwijl ik dit voorheen niet had en ik volgens mij de backup goed heb gezet. Heb jij enig idee waar dit aan kan liggen of heb je daar meer informatie voor nodig?
  Ik moet overigens inloggen als http://www.domeinnaam.nl/wp/wp-admin, is dat gebruikelijk?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Judith

  • Hoi Judith, dit klinkt als een probleem met de permalinks.. wellicht dat je die opnieuw moet instellen via instellingen – permalinks. Wat betreft je inlog, dat lijkt erop alsof WordPress in de submap wp is geinstalleerd. Wat op zich geen probleem is. Wel belangrijk is dat de index.php wel in de root staat en is aangepast.

 35. ik kan niet meer inloggen op mijn wordpress en krijg een blanco pagina.
  ik ben vergeten te migreren van subdomijn naar hoofddomijn . En heb in algemeen een aanpassing gedaan en de site veranderd van websitebuild.nl/wordpress naar websitebuild.nl
  het is voor mij de eerste keer dat ik werk met wordpress en de hosting loopt via een vriend van mij.
  Ik heb dus geen cpanel of wat dan ook. hoe kan ik dit oplossen?

  • Je zult toch naar je vriend toe moeten, want als je bij instellingen algemeen de url naar WordPress hebt gewijzigd (en die is dus niet goed) dan zit dat in de database en moet je dat in de database weer terugveranderen. Je zult dus bij de database moeten komen. Als je hosting via een vriend hebt, is dat de weg. Hij zal je toegang moeten geven tot de database of anders de wijziging in de database terugzetten.

 36. Ik kom niet meer op mijn wp dashboard. Niets veranderd aan de website. Enkele weken er niet meer op geweest. En nu ineens dit. Ik zie nog wel de voorkant van de website en die werkt al vanouds. Ik kan alleen niets meer aanpassen.
  Na intoetsen van de url met /wp-admin krijg ik de mededeling:

  De pagina verwijst niet op een juiste manier door
  Firefox heeft vastgesteld dat de server het verzoek voor dit adres doorverwijst op een manier die nooit zal eindigen.
  Dit probleem kan soms worden veroorzaakt door het uitschakelen of weigeren van cookies.

  Ik heb cookies uit en aangezet. Geen verschil.
  Ik heb in phpMyAdmin naar de instellingen van de urls gekeken, die aangepast. Maakt geen verschil wat er staat. Weer teruggezet naar de originele situatie. Waarmee het altijd werkte.
  Ik heb alle plugins uitgezet. Geen verschil.

  Wat kan hier aan de hand zijn?

 37. Mijn probleem is opgelost. 🙂
  Ik bedacht me ineens dat de website is beveiligd met ip-herkenning in htaccess
  En ja hoor. Kennelijk is mijn ip-adres gewijzigd. Na aanpassing doet hij het weer.

 38. Ik heb een vraag over het verhuizen van mijn WordPress website. Mijn oude webadres is http://www.mamaonderneemt.nl en mijn nieuwe adres wordt http://www.mamalifestyleblog.nl.
  Ik heb de back up van mijn oude site in de database van mijn nieuwe url gezet. Ik heb bij wp-options de siteurl en home gewijzigd van de oude domeinnaam naar de nieuwe domeinnaam. In de http://www.mamaonderneemt.nl/wp-admin heb ik bij het adres de nieuwe URL ingevoerd. En toen gebeurde het volgende:

  1. Ik kan niet meer inloggen op mijn wp-admin
  2. De website is niet verhuisd. Op http://www.mamalifestyleblog is niets zichtbaar (enkel dat deze domeinnaam gereserveerd is)
  3. Op http://www.mamaonderneemt.nl wordt de website heel vreemd weergegeven.

  Weten jullie hoe ik mijn site kan verhuizen? De bedoeling is dus dat de site zichtbaar wordt op http://www.mamalifestyleblog.nl en dat http://www.mamaonderneemt.nl doorverwezen wordt naar http://www.mamalifestyleblog.

  Ik lees hier zaken als roots, maar dat zegt mij niets. Dus ik hoop dat iemand het mij stap voor stap, in Jip en Janneke taal, kan uitleggen 🙂 Alvast ontzettend bedankt!

  • Even voor de duidelijkheid. Je hebt je hele website verhuisd, dus naar een andere plek? Of is er een andere domeinnaam opgekomen?
   Om je website fysiek te verhuizen is een tool als duplicator perfect. Die maakt op de oude plek een backup en een installatie bestand. Zowel de backup en het installatiebestand zet je op de nieuwe server neer. Je draait het installatiebestand en de rest gaat eigenlijk redelijk vanzelf. Je kunt het ook handmatig doen. Dan zijn de stappen:
   1. kopieer alle bestanden (dus alle WordPress bestanden op de server) naar je eigen computer met een ftp programma als filezilla
   2. kopieer deze bestanden vervolgens weer naar de nieuwe plek, ook weer met een ftp programma als filezilla
   3. log op de oude site in in je phpmyadmin of databasemanager en maak een export van de totale database
   4. ga naar het control panel van je nieuwe plek en maak een nieuwe database aan. Is er al een database voor je aangemaakt open deze dan in phpmyadmin of andere databasemanager en importeer het exportbestand
   5. dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt handmatig een zoek en vervang in de database doen, maar je kunt ook gebruik maken van een tooltje als search&replace of wordpressvervang.php. Dit laatste is een script wat mijn provider heeft om een database aan te passen naar een nieuwe domeinnaam, maar wat ook op veel andere servers werkt.
   Je kunt wordpressvervang.php hier downloaden. Het is op dit moment een txt bestand. Als je het hebt gedownload moet je het hernoemen naar wordpressvervang.php en in de map zetten waar ook de wp-config.php staat. Meestal is dat gewoon de basisurl, tenzij je WordPress in een andere map hebt geinstalleerd. Dit noemen we de ‘root’, de basis.
   Type vervolgens in http://www.jouwdomeinnaamhierneerzetten.nl/wordpressvervang.php (of eventueel aangevuld met de map waarin WordPress is geinstalleerd) en volg de stappen. Op een gegeven moment komt de vraag wat je wilt vervangen. Dan vul je de oude url in (ik doe dat meestal zonder http:// en zonder de www, dus puur jouwdomeinnaamhierneerzetten.nl en bij de nieuwe naam zet ik dan jouwnieuwedomeinnaam.nl en laat het script alles vervangen. Soms moet je de procedure twee keer doorlopen. Bij de tweede keer zal hij meestal aangegeven dat hij 0 dingen heeft vervangen. Dan heeft hij de eerste keer alles meegenomen. De website zou nu geheel moeten zijn overgezet naar de nieuwe domeinnaam.
   Natuurlijk kun je me altijd mailen als je hierbij hulp nodig hebt.

 39. Hi Karin,
  Ik ben de zoveelste sukkel met dit probleem… fijn dat jij mensen helpt om het op te lossen!

  Ik heb een nieuwe WP-website gemaakt. Om hem online te zetten heb ik in WP-admin de URL gewijzigd naar websitenaam.nl, maar dat was kennelijk niet genoeg of niet de goede actie. Nu kan ik de achterkant van de site niet meer benaderen.

  Via FileZilla kan ik wel in de bestanden komen, maar ik heb geen idee in welk bestand ik moet zijn om dit te herstellen.
  En als ik het hersteld heb, hoe hem dan online te zetten.

  • Hoi Kassandra, ik ben de laatste die je een sukkel noemt hoor!
   De oplossing vind je niet in de bestanden, maar in de database. Wat je nodig hebt is toegang tot de database met een tool als phpmyadmin. Wellicht heb je toegang tot de database via het control panel van je hostingaccount. Dat is per hosting verschillend. Als je in de database heb je daar ook de options tabel. Standaard heet deze wp_options, maar vaak wordt de prefix wp_ vervangen door iets anders. Dat kan bij jou ook het geval zijn.
   IN deze tabel ga je op zoek naar het record met de home url en de record met de site url. De site url is waar de WordPress bestanden staan en de home url waar je homepage staat. Meestal is dat je domeinnaam, met http:// of https:// afhankelijk of je wel/niet een SSL certificaat aan je domein hebt gekoppeld.

   Belangrijk is nu even te achterhalen wat je precies gedaan hebt. Dus een paar vragen:
   – Waar heb je WordPress gebouwd? Lokaal of al online
   – Indien Online: waar heb je de website/WordPres geinstalleerd? In de root of in een submap, zoals bijv /wordpress
   – welke stappen heb je verder gedaan om de website online te krijgen?

   Je mag me ook mailen. Om te kijken heb ik een beheerdersinlog nodig en de gegevens van je database (adres van phpmyadmin, gebruikersnaam en wachtwoord van je database) – Dit dus alleen mailen en niet hier in een reply zetten.

 40. Hallo Karin,
  Jij bent redder in nood, zo te lezen… 🙂
  Ik ben bezig met een website voor een vriendin.
  Ze had al een WordPress-blog, met de url die de website nu moet gaan krijgen.

  Die WP wordt gekoppeld aan de nieuwe website en kan dus niet dezelfde naam krijgen als de website.
  Nu dacht ik heel simpel de naam te wijzigen van haar WP-adres en die link dan te integreren in de nieuwe site, zodat haar blog op de website te zien is.
  Maar nu komen we niet meer in de WP dashboard.

  Ik heb helemaal geen ervaring met WP, maar ik neem aan dat je via een omweg weer in het dashboard kunt komen? En dan de url van WP in een standaard WP-url kunt zetten?

  Alvast bedankt!
  Margot

 41. Ontzettend bedankt voor deze post! Ik heb de hele nacht zitten panieken en uiteindelijk kwam ik op jouw website terecht, waarna het zo gefikst was! Prima tips!

 42. Hallo Karin,

  Dank voor deze uitleg, het was zo geregeld. Het enige is dat het wachtwoord van alle aangemaakte gebruikers op een of andere manier niet worden opgeslagen. We moeten nu elke keer “lost your password” aanklikken en dat is best onhandig. Heb jij een tip of truc om dit geregeld te krijgen?

  Dank je wel alvast!
  Groet, Godert

 43. Goedemiddag,

  Ik kan via Firefox niet meer inloggen als admin.
  Via Internet Explorer gaat dit nog wel, maar daar werk ik nooit meer mee. Vanochtend nog geen problemen gehad.
  Wat kan er fout gegaan zijn?

  • Als het via een andere browser nog wel gaat kan het zijn dat het aan de caching van je browser ligt. Als je de browsercache leeggooit werkt het wellicht wel…Ik weet niet precies hoe dat in firefox werkt… vast wel ergens via instellingen

 44. Hallo,
  Ik kan niet meer in mijn dasboard inloggen, wat ik ook probeer. Ik was aan het werk en kreeg een storing op de pc. Daarna kon ik niet meer inloggen in mijn dasboard. Heb het wacht woord gewijzigd, maar dat helpt niet. Ik kan in mijn login admin, ( maar wat daar allemaal staat is voor mij toch wel veel abracadabra) Hoe kan ik het aanpakken dat ik weer kan inloggen?

 45. Citaat: Zoek in de tabel naar site-url en kijk of de url goed is, zoniet, wijzig deze dan. Hetzelfde geldt voor home-url, Controleer of deze goed is en wijzig hem eventueel.

  Was even zoeken in de databases zeker als je dit nog nooit gedaan heb, maar na een paar uurtjes gelukt! en weer een hoop bijgeleerd!

  Bedankt Karin!

 46. Hoi,

  Ik heb net een website opgestart, maar moet het wordpress gedeelte nog helemaal in orde doen.
  Daarvoor moet ik inloggen via http://www.tipsandtricks.nl/wp-admin

  Alleen, ik kom niet op het juiste scherm terecht.

  In plaats daarvan kom ik op startpagina.nl terecht, en krijg ik een reeks zoekresultaten voor tips and tricks…

  Hoe los ik dit op? Ik werk met chrome en heb hier bij vorige websites geen probleem mee gehad..

  Groetjes,
  Shelly

 47. Ik heb me zojuist geregisteerd bij WordPress, maar hij blijft hangen op het scherm waar dit komt te staan: Geweldig! Geef ons even de tijd en daarna zijn we klaar. Al een paar keer opnieuw opgestart en opnieuw geopend, maar hij blijft dan hier op. Opnieuw registreren lukt ook niet. Heeft iemand hier een oplossing voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *