Help…de server gaat naar php8

Ik krijg van een paar onderhoudsklanten een mailtje doorgestuurd. Beide zitten bij Mijn Domein en lezen dat de server wordt geupgrade naar een hogere PHP versie en dat de versie waar de site nu op draait gaat verdwijnen. Karin.. kun jij dit regelen? Beide sites zijn al best wel oude sites die op php7 prima draaien, maar hoe dat op php 8 zal gaan.. geen idee. Ik log in op hun Mijn Domein account en doe een snelle php upgrade. Een site gaat helemaal overhoop en de andere knalt eruit. Gauw weer terugzetten. Van beide sites maar even een kopie op mijn werkserver gezet om verder te testen. Gelukkig hebben we nog een kleine maand om het op te lossen. Beide klanten hebben al aangegeven “iets” met de site te willen, maar ja.. nu is actie geboden. Gelukkig wist mijn PHP-koning Ramon Fincken op de ene site het euvel snel op te lossen. De andere gaat nu vervroegd offline.

Gelukkig zijn de meeste sites op mijn server zonder problemen over naar PHP8, een paar oudjes vragen nog aandacht. Maar is jouw site al voorbereid op PHP8. Zorg dat je het voor elkaar hebt (laten maken) voordat ook jouw server je opeens voor een voldongen feit zet.

Als ik even mee moet kijken…vraag gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *