Gravity Forms – datumprikker in meerdere talen

Mijn opdrachtgever wilde graag op zijn WordPress site de datumprikker op een formulier gemaakt met Gravity Forms, in het Nederlands. Hij had daar zelf al wat over gevonden op de website van Remco Tolsma. Na een kleine aanpassing had ik dit werkend op de website (ik werk met een childtheme en template_directory verwijst naar het parent theme, dus dat heb ik vervangen door stylesheet_directory). Maar de website is meertalig en op de Duitse versie was de datumprikker nu ook in het Nederlands.

Ik heb daarom de code wat aangepast, zodat hij de datumprikker op het Duitse formulier nu netjes in het Duits is.

Dit is mijn aangepaste code voor in de functions.php:

[php]

/**
* Gravity forms translate datepicker
*/
function taal_translate_datepicker() {
$lang=get_bloginfo("language");
if(wp_script_is(‘gforms_ui_datepicker’)) {
if($lang=="de-DE"){
wp_enqueue_script(‘gforms_ui_datepicker_de’, get_bloginfo(‘stylesheet_directory’) . ‘/scripts/jquery.ui.datepicker-de.js’, array(‘gforms_ui_datepicker’), false, true);
}
}
}

add_action(‘wp_print_scripts’, ’taal_translate_datepicker’);[/php]

Verder heb ik jquery.ui.datepicker-nl.js “vertaald” naar het Duits en hernoemd naar jquery.ui.datepicker-de.js. Zie link bij de reacties voor alle taalbestanden.

Helaas is de Engelse versie nog niet actief op die site en geen idee wat daar nu gebeurt. Bedoeling is dat hij dan gewoon de Engelse datumprikker zou moeten laten zien.

Aanpassing: Ik heb het deel uit de function gehaald wat voor de Nederlandse vertaling zorgde. Tip van Remco Tolsma: dit is al ingebakken in de Gravity Forms NL plugin en die heb ik nu geïnstalleerd.

2 reacties

    • Hoi Remco,

      Bedankt voor de toevoegingen. Ik ben uitgegaan van de post op jouw website. Ik ben verder niet zo’n coder. Ik sta open voor verbeteringen 🙂
      Ik zie nu dat ik jouw artikel niet goed genoeg gelezen heb. Heb ondertussen tekst aangepast. Script in de headsectie plaatsen hoeft niet. DIt is al geregeld in het script in de functions.php.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *