Gravity Form melding in de spamfilter

Ik krijg een mailtje van een klant. Ze heeft het formulier op mijn WordPress website ingevuld en nu krijgt ze een berichtje dat het bericht in de spamfilter is gekomen. Wat blijkt? De spamfilters hanteren steeds strengere regels, want de spammers worden ook steeds inventiever. Ik had bij de instellingen in mijn formulier als afzender het mailadres in laten vullen wat de inzender opgeeft. Dat is handig want dan kan ik bij binnenkomst van de melding direct antwoorden naar het juiste adres. Dat ging ook altijd goed… tot die spamfilters dus strenger werden en de invuller een bericht kreeg dat zijn mail dus in de spamfilter komt. Dat is wel heel onvriendelijk als het een nieuwe offerte aanvraag of zo betreft. Sta je eigenlijk wel gelijk 1-0 achter.

Wat gaat er nu mis met de notificatie?

De spamfilters kijken of het afzendmailadres gelijk is aan het domein waarvan het mailtje verstuurd wordt. Als je het mailadres van de invuller gebruikt als afzender zal dat dus niet het geval zijn, dus de spamfilter vangt het af en behandelt het als mogelijke spam.

Hoe moet je de melding dan instellen?

Om te voorkomen dat de mail in de spamfilter blijft hangen moet je dus als afzender een mailadres nemen dat gelijk is aan je domeinnaam. Een eigen mailadres dus. Dat kan een no-reply@ zijn, of gewoon je reguliere adres. Dat maakt op zich niet uit. Deze notificatie wordt namelijk naar jezelf gestuurd als melding dat iemand het formulier op je website heeft ingevuld. Maar om te zorgen dat je vanaf de melding makkelijk kunt antwoorden kun je bij Gravity Forms ook een reply-to mailadres invullen. Daar laat je dan het mailadres dat de inzender heeft ingevuld zetten.

Samenvatting

Werk je met Gravity Forms en krijg je te horen dat mensen die het formulier op je website hebben ingevuld een e-mail krijgen dat hun bericht spam is, controleer dan wat het afzendadres is wat jij in Gravity Forms bij de notificatie nar jezelf hebt ingevuld. Zorg dat daar een mailadres staat van domein van je website. Om snel te kunnen reageren op een notificatie zet dan bij Reply-to mailadres het mailadres neer wat de invuller heeft ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *