Google Agenda

Bennekom Beweegt gaat een website worden waar je moet zijn als je wilt weten welke beweegactiviteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar waar in Bennekom te vinden zijn. Dan gaat het hierbij niet om alle reguliere trainingen en competitiewedstrijden, maar om alle overige beweegactiviteiten. Zowel van de verenigingen als van de scholen. Daarbij willen ze ook graag in kaart brengen op welk sportcomplex wat gebeurt. En dat graag allemaal in een makkelijk bij te houden agenda, waar je per school, sportaccomodatie ed kunt kijken, maar waar je ook in één blik een geheel overzicht krijgt. En als voorbeeld werd de outlookagenda genomen, waar je zo mooi verschillende agenda’s naast elkaar kunt hebben, maar die je ook naar behoefte over elkaar heen kunt leggen of even buiten beeld kunt laten.

Maar de outlookagenda staat op een computer en het geheel moet natuurlijk online. Al snel kwam de google agenda in beeld. Voldeed eigenlijk aan alle eisen, alleen de website maken we in wordpress en hoe pas je daar die agenda in.
Een zoektocht leverde een aantal plugins op, waarvan eentje wel leuke dingen beloofde, maar die wilde in het geheel niet werken. Een andere plugin leek leuk, maar bracht netjes de google agenda wel in beeld, maar in de admin, niet op de website zelf. Dus echt integreren doet het allemaal nog niet. Met als gevolg dat we voor het laten zien van de agenda op de website nu gewoon gekozen hebben voor het plakken van de html code die de agenda genereert en die de agenda op het juiste formaat in een iframe in een pagina plaatst. De andere plugins houden we wel in de gaten en we zijn nog zeer op zoek naar een plugin die niet alleen de agenda in een pagina laat zien, maar die er ook voor zorgt dat de beschrijvingen van de evenementen niet alleen zichtbaar zijn als popup als je op de datum klikt, maar ook als post in wordpress zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *