Fotoalbumtool binnen WordPress

Er zijn verschillende mogelijkheden om iets met foto’s te doen binnen [intlink id=”13″ type=”post”]wordpress[/intlink]. Ik had al eerder gemeld dat ik een koppeling had gemaakt tussen het albumtool Coppermine en wordpress. Maar inmiddels ben ik afgestapt van Coppermine en werk ik met de inside album tool NextGen. NextGen is een uitgebreide plugin van WordPress met veel mogelijkheden. Coppermine is mooi als albumtool, maar binnen wordpress vond ik het toch minder mogelijkheden hebben. Vooral het gemis van de [intlink id=”20″ type=”post”]slideshow[/intlink]. vond ik belangrijk genoeg om over te stappen naar NextGen. Ik gebruik het nu al een hele tijd en op verschillende websites. En dat tot ieders tevredenheid. NextGen werkt goed samen met de flashviewerplugins waarmee je je foto’s op een leuke manier kunt presenteren.

There are different ways to handle pictures in WordPress. I mentioned earlier the connection I made between Coppermine and WordPress. But I’ve changed from Coppermine tot NextGen. NextGen is a gallery-plugin for WordPress with a lot of possibilities. Coppermine is fine as stand-alone album tool, but within wordpress the possibilities are only a few. What I was missing most is the use of a slideshow to show pictures. Reason enough to start working with NextGen and nowadays I’ve installed it on most of my WordPress installations. NextGen is working well with flashviewer plugins to present pictures on your website.2 reacties

  1. hallo Karin,
    Je schrijft over de plugin NextGen voor een diaserie. Ik heb hier idd. goede ervaringen mee. Kan deze plugin ook gebruikt worden om een roterende header te maken?

    gr Anne-Marie

    • Hoi Anne-Marie. Dat kan, ik heb het een paar jaar geleden gedaan op http://www.idut.nl. Dat is een tijd geleden, dus ik zou weer even in de code moeten duiken om te kijken hoe ik dat ook alweer gedaan heb. Maar het is dus mogelijk. Ik heb die site niet meer in onderhoud, maar ik neem aan dat ook onder deze versie van WP en NextGen dat geen probleem zou moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *