Firebug op je iPad of iPhone

Steeds meer mensen bekijken een website op een tablef of smartphone. Als webbouwer  is het dan van belang dat je daar rekening mee houdt en zorgt dat de website op een tablet of smartphone ook goed zichtbaar zijn. Persoonlijk vind ik dat je moet zorgen dat de website die je voor de pc bouwt ook goed toont op een iPad. Ik heb er zelf namelijk een grote hekel aan als de website op een iPad zich al mobiel gedraagt. In mijn ogen zijn websites prima te zien op een iPad en ik ben iemand die de iPad dan net zoals een pc gebruikt om te surfen. IK wil dus een volwaardige website op mijn iPad en ik zal als webbouwer er dus ook voor zorgen dat de websites die ik maak ook goed tonen op een iPad. Hoewel sommige ontwerpen zich soms lastig netjes laten zien als de iPad in portraitstand wordt gehouden. Op een smartphone is dat andere zaak. Die vind ik persoonlijk te klein om lekker op te surfen en die gebruik ik alleen om snel informatie te vinden. Dat die informatie goed naar voren komt, vind ik belangrijk. Het ontwerp moet daarop aangepast worden.

Maar voor een webbouwer is het soms lastig te achterhalen waarom een website zich niet goed op een iPad laat zien. Voor een website op de pc, gebruik ik de developperstools die bij de browsers zitten, zoals Firebug bij Firefox. Zoiets miste ik op mijn iPad. Gelukkig kwam ik nu deze tip tegen. Eindelijk kan ik nu ook op de iPad met de css spelen om te kijken waarom iets opeens verschuift en, belangrijker, wat ik in de css moet aanpassen om het wel goed te krijgen.

Martin Kool – How to use Firebug on your iPad and iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *